Szülinapos bevezetés

Ma kezdtük a szülinapozást, az öcsém február 6-án, vagyis ma ünnepel, és véletlenek folytán pont nálunk volt a menyasszonyával együtt. Így nagycsaládi együtt-tortázást találtunk ki, ami fene jól sikerült. Egy nagyon kedves barátunkat is meghívtuk. És sógornőm olyan tortát díszített, hogy muszáj megmutatnom.




Ez Réka csupacukor tortája, egyébként nutellás túrótorta emeletes változata lett, mert mint kiderült, senki sem rajong az édes tortákért, a gyerekek meg ugye úgysem nagyon esznek belőle.  Szóval előkaptam az aduászomat :) 
Mondanom sem kell, mire mi megettük a szelet tortáinkat, már  egy darab gumicukor sem volt a maradékon. 

A nagy ajándéktorta kérdést végül úgy oldottam meg, hogy egy autó Herbie dobozát vontam be fondante-tal. Az utolsó utáni pillanatban találtuk, tudni kell, hogy Herbie nagy szerelem, rendszeres vendég a nézett mesék között, leginkább a hatodik rész, a "szörnyautós". Csomó WV bogarat szereztünk már be másfél év alatt, de igazi, 53-as rajtszámú fehéret most sikerült először. Rögtön egy szép méreteset. Igaz, elég tré minőség, de talán bírja majd egy darabig...   Kiderült, hogy sima ajándékdoboz formájú torta volt az eredeti, az oviban volt valakinek ilyen szülinapos tortája, én meg mit agyaltam rajta, hogy teljesítsem a vágyát. De igazam lett, übereltük az eredeti kívánságot, és aztán nagyon boldog holnapnégyéves kisfiunk van ma :) 

Ilyen volt bontatlanul. Én vontam be, leendő sógornőm festett rá masnit ételfestékkel, és csinálta a kisautókat, mert mindenféle folytán már szalagnak nem álltam neki gyurmázni. Nincs is önbizalmam, ha más, ügyesebb kezű van a környezetemben :)

  "Herbie!!! Ajándék tortát kértem! Ajándék tortát kértem!"


"Soha többet, mindig csak Herbie-vel fogok játszani!" 


 Azt hiszem, nem is kellett volna több ajándékot vennünk neki, hiába a babaház meg az Ariel palotája Rékának, Nándi öröme nem tudom lehet-e még nagyobb :)

(Fondant receptet Kiskuktától szereztem, lenyűgözően egyszerű :) ) 






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 megjegyzés:

Dia írta...

Az ötlet nagyon tetszik! Sok boldogságot a szülinaposnak!

Szitya írta...

Szuper, Kikocs! megoldottad és mekkora örömet okoztál!
Isten éltessen minden születésnapost!
Szilvi

Erika írta...

Mennyivel élvezetesebb lehetett egy ilyen ajándékot bontogatni!Boldog szülinapot neki!

dharma írta...

Isten éltesse Nándit és egy nappal előre Rékát is!!!
Egyébként is,de most a diéta idején kifejezetten guszták azok a torták :)

ilgya írta...

Sok boldogságot kívánok a kis ünnepelteknek,igazán gyönyörűségesek ezek a torták!!!!

Erika írta...

Nekik.

kikocs írta...

Köszönöm, köszönjük! :)

Gabi írta...

Boldog Szülinapot Nándi!Boldog Szülinapot Réka!Kikocs nagyon fincsinek tűnik a túrótorta.Egyszer kérnék egy receptet majd.

kikocs írta...

Gabi!:

http://anyaehesvagyok.blog.hu/2010/09/11/nutellas_turo_torta

Megjegyzés küldése