Bárányhimlő, második felvonás

Hát, belenyúltunk.
A doktornéni szerint nincs vész, mert nem mélyek a kiütések, de Réka iszonyúan tele van. Misinek sem volt kevés, de Réka valami eszméletlen mennyiséget növesztett, és nagyok is. Rosszul is viseli, de inkább a betegségtudat, mint a viszketés, azon egy gyors langyos zuhany segít azonnal. Most már bánja, hogy bárányhimlős akart lenni. Azt hittem, az, hogy Misi fütyijén van egy pötty, az durva, de tudott újat mutatni a természet... Az arcán is 30-40 kiütés van, én pedig rettegek, hogy ne maradjon egynek sem nyoma, napra sem mehet most vagy két hétig így...
Nándi bő fél napos késéssel követi Rékát, legalábbis úgy tűnik, most néz ki úgy, mint Réka kb. reggel, de nem olyan látványosak a hólyagok, egy-két kivétellel. Az ő arcát sem kímélték, de jóval kevesebbel büszkélkedhet. Ő tök jól bírja.

Nagyon nehéz meghozni a döntéseket a gyerekekkel kapcsolatban. Mindenkinek mások a félelmei, szívből remélem, hogy maradéktalanul elmúlik ez a fránya betegség, és nem fogom bánni, hogy nem oltattunk. És nem fogják majd ők sem a fejünkhöz vágni...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 megjegyzés:

Viki írta...

Jobbulást a gyerkőcöknek!
Hú, ha nem haragszol, a leírtak bennem csak megerősítették, hogy én mindenképp oltatok, mielőtt Bori közösségbe kerül;-)

Andicsek írta...

Jobbulást a gyerekeknek. én nem támogatom az oltást. esset túl a betegségen, mert ez tuti védettségat ad. legalábbis ritka az újra betegedés. viszont az ltást még nem lehet tudni, meddig tart a hatás, lehet, hogy nagyobb kárt okoz, mint ha a betegség lefut. manapség tiszta körülményeket lehet biztosítani, biztos, hogy jobb ez így, gondolj bele, oltatod a gyereket, és majd egyszer ha várandós lesz és akkor esetleg bekapja a vírust? hát ezt tényleg nem lehet tudni....elnézést én nem vagyok agyonművelt, vaskalaposnak is mondanak , csak ez a véleményem

Dia írta...

Gyors gyógyulást, de nagyon örülök, hogy oltattunk. Remélem, szövődményes lesz a gyógyulás!

kikocs írta...

Viki, nem haragszom :) Mindenki kapaszkodik a saját elképzelésébe, különben bele lehetne bolondulni a sok ellentétbe... És úgysem derül ki soha, hogy mi lett volna, ha máshogy csináljuk :)

Andicsek, pont ez dolgozik bennem is. Ez a bizonytalanság, hogy esetleg hamis biztonságérzetet ad. Nemrég megint olvastam valakit, aki kétszer is oltatott, és mégis bárányhimlős lett. Nyilván én ezeket jegyzem meg, és nem a szövődményes meg súlyos eseteket :) Amikről nem akarok tudomást venni.

kikocs írta...

Dia, gondolom, szövődménymentesre gondoltál, ez esetben köszönjük :D

Szilvi írta...

Jaj jobbulást a srácoknak. Tudod Benin is nagyon durván jött ki, de ha megvigasztal a 6. naptól lényegesen jobb lett. Nagyon tele volt az arca nyaka, még a szempilláján is jött, de most már csak 4 van az arcán és a többi lepotyogott és nincs nyomuk. Pedig ő nagyon nehezen értette a "ne vakarózz" szót.
Most, hogy már a vége felé járunk, nagyon örülök, hogy túl estek rajta a fiúk.

Kata anya írta...

Jobbulást a gyerekeknek!
Én személy szerint örülök,hogy túl vagyunk a bárányhímlőn.Csenge még bölcsibe kapta el(2évesen).Csongim pedig nem is olyan régen és Szabikán is kijött természetesen.De jobb ez így legalább túl vagyunk rajta.
Szővödménymentes gyógyulást!

Csipkerózsika írta...

Látványosabb betegség mint amennyire komoly, ha odafigyelsz nem lehet gond:) nálam két nagyobbik átesett már rajta, igaz maradt egy egy kis heg arcukon, de nem vészes, szinte észre sem lehet venni, sajna idő elött estek le anno, de így is gyönyörűek:))

Dia írta...

Jaj, de béna vagyok, nagyon siettem, hát persze, hogy arra gondoltam. (nagyon pirulós szmájli).

Megjegyzés küldése