Bárányhimlő

Egyenlőre Misi. A nagyok várhatóan majd 10 nap múlva.
Egyenlőre kis hős, bár körülbelül 1000 pöttye van, igazán jó beteg. Kicsit nyűgös, nem szabad magára hagyni, de sokkal rosszabb is lehetne.
Szerdán jöttek ki az első pöttyök, ami még nem volt típusos, aztán csütörtökön megint néhány. Tegnap meg amikor levettem róla az alsógatyát, olyan hihetetlen mennyiség volt alatta, hogy egészen megijedtem. Egymást érik, még a fütyijén is van szegénynek :(  A fején - ahol haj is van - meg óriásiak vannak, van egy, aminek fél centis átmérője van. Mármint csak a hólyagnak, de már szárad hála Istennek... A pofija viszonylag megúszta a szórást, de még jönnek újak.

Szóval ez van. Hintőporozunk, zuhanyzunk, bogyózunk, kezetlefogunk, mesét nézünk, olvasunk. A kis aranyos többnyire szól, hogy viszket, simogassam meg. Remélem ez a nehezebb része már csak pár nap...

Ja, és én is vakarózok egész nap :) Eléggé össze vagyok kötve a gyerekekkel :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

12 megjegyzés:

Unknown írta...

Ó te drága! Sajnálom! Te is egy nagy hős vagy, kitartás! :(

? írta...

szia,

leírom, aztán meglátod mit fogadsz el belőle:

hintőporozni nem nagyon jó (ugyanez van a rázókeverékkel), mert a hólyagok megsérülnek, könnyebben felülfertőződhetnek. ha nagyon viszket 2 kanál szódabikarbónát fel kell oldani langyos vízben kb 4-5 liter és azzal leönteni tetőtől talpig. Ez csökkenti a viszketést.

mi egyébként homeóbogyót használtunk ész szinte nem is viszketett senkinek. itt tudod elolvasni: http://www.lurkovilag.hu/index.php?c=298&rovat=10&menu=1

mi igazából nyűglődés nélkül csináltuk végig a bárányhimlőt. csak a szobafogsággal volt problémánk :)

kitartást,
j.

Andicsek írta...

Nekem szerencsém volt mindkét gyermekemmel,annó kora nyáron kapták el a bárányhimlőt, nem kellett szobafogságra ítélni őket mert kint melegebb volt mint be, gyerekdarabonként legalább 10ezer pöttyel. akkor még nagy divat volt a rázókeverék meg a hintőpor.Anyósom javasolta a szódabikarbónás vizet, nem is viszetődzött egyik sem. felnőtteknél meg ugye ha nagyon tömény a a vírus sajnos nem mindig bárányhimlőként jön ki, hanem övsömörként. mert ugye az alapvírus aztmondják ugyan az vagy nagyon hasonló.. brrr vigyázzatok magatokra! és mielőbbi gyógyulatot!!

noracska írta...

Kitartás... Hát nekem sem volt életem legszebb időszaka, amikor egymást váltva mind a négyen pöttyösödtek... Sok erőt!

Bogesz írta...

Kitartás neked! Remélem hamar túl lesztek rajta! ++++++

ilgya írta...

jaj szegényke,én is sok sok gyógypuszikát küldök a kis Hősötöknek!!!
És megpróbálom a pozítiv oldaláról megközelíteni,ha már úgyis elkaptátok,legalább túllesztek rajta. Tudom,hogy most ez nem vigasztal,mikor látod a szenvedő gyerekedet,de hidd el jobb most,mint felnőtt korban. És mostanában nem is hallani azokról az iszonyú szövődményes változatáról,mint amikor én az oltás mellett tettem le a voksom.
Nálunk is tombol az oviban,és csak reménykedni tudok,hogy elkapjuk az enyhített változatot minél előbb,még a nagy tavaszi "kiszabadulás" előtt.
Kitartás drága!!!Sok sok puszi!!!!

kikocs írta...

Köszönöm mindenkinek! A jótanácsokat is!

És igen, kicsit örülök is, hogy elkaptuk és túl leszünk rajta, én nem oltattam, megvoltak az érveim, majd meglátjuk, hogy három hét múlva is úgy gondolom-e :)
És tényleg a legjobbkor, ha lehet ilyent mondani betegségre, aztán majd meglátjuk, hog ymit mondok három hét múlva :D

Vera írta...

Nálunk még nem bukkant fel ez a betegség, csak sejtem, mivel járhat, így csak sok-sok kitartást kívánok!!! :-)

Eszter írta...

Ne elrettentesul irom, ne haragudjatok miatta, es nem fuz semifele anyagi erdek hozza, de folyamatosan vannak gyerekintenziveken szovodmenyes esetek, amugy teljesen egeszseges gyerekekbol. Az oltas ellen szerintem az ara a fo erv...mindenesetre jobbulast a kis betegnek.udv:Eszter

Eszter írta...

Bocs a helyesirasi hibakert, szoval nem es semmifele...

Lepkevár írta...

Elsőre nekem is az ugrott be, hogy de jó, túl lesz rajta! Nálunk anno bejött a hintőpor, nem maradt egyetlen nyoma sem a himlőnek, de hát ahány ház, annyi szokás. Mielőbbi gyógyulást!

kikocs írta...

Eszter, nekem az egyik érvem főleg Rékára vonatkozik, mégpedig az, hogy ha nem kap erős védettséget, és mégis elkapja mondjuk terhesen, akkor teljesen mindegy, hogy gyengébb lefolyású, a magzatot akkor is károsíthatja. Erre sokkal sokkal kisebb esély van akkor, ha valóban fertőződik. Nem tudom, hogy gondolnám, ha csak fiam lenne. Akkor biztos az futna, hogy a felnőttkori bárányhimlő akár impotenciát is okozhat, és ha akkor kapják el... Szóval ezek a szokásos nagyon nehéz döntések, amikről sosem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha máshogy csináljuk.
Egyébként az volt a terv, ha 10 éves korukig nem kapják meg, oltatok, mert az után már egyre súlyosabb szokott lenni, azt a kockázatot már nem vállaltam volna...
Bizonyára kötelező védőoltás lesz majd ez is, mire unokáink születnek, akkor már lesz több eredmény az oltóanyagra, mert még csak 10 éve oltanak vele, nincs bizonyíték a hosszútávú védettségre.
És teljesen igazad van a szövődményekkel, csak remélni tudom, hogy ezt a keresztet nem kell majd felvennünk...

Megjegyzés küldése