10 dolog, amit szeretek - képekkel

Díjat kaptam Mézeskalácstól. Mégpedig a legédesebb bloggerét.


Még február végén hagyományozta rám, amit nagyon köszönök neki. (Mézeskalácshoz egyébként a nagyon jó receptek miatt érdemes benézni, tegyétek meg feltétlenül!)

Annak, hogy ilyen sokára adom tovább, elég prózai oka van: nagy feladatot ró a tulajdonosára, képekben kell megosztania 10 dolgot, amit szeret. Velem meg az a baj, hogy mindig komolyan veszem ezeket a játékokat, egyrészt továbbadom őket, másrészt pedig tényleg gondolkozom rajta, hogy mit osszak meg. Ráadásul ahhoz a géphez, amiről leggyakrabban írok, nem értek igazán, ezértis vannak ritkán képek nálam. De most nekilátok. Az engemmindenkiutál depim úgyis arra kényszerít, hogy magamból adjak sokat :)
(Összesen 5 napig ültem le, és írtam hozzá időnként, és kerestem képeket... Szóval tényleg hülye vagyok. Jó, időm sincs mostanában...) 

Szóval a képek:


1. Isten - ehhez talán nem is fűznék többet... (kép saját, az ablakunkból :) )



2. Haza - és most ezt kéretik minden politikai felhangtól mentesen érteni, rám minden politikai párt hívei mérgesek, mert hajlamos vagyok elismerni mindenkinek a maga érdemét pártállástól függetlenül. Ha már rólam szól ez a poszt, ezt fontosnak tartottam megemlíteni. Mert mindenki utál :) Nagyon szeretem Magyarországot, nem szeretnék máshol élni.  Különösen szeretem Budapestet, a Balatont, a Dunát és a Tiszát, mindig lenyűgöznek. (kép innen: http://balatoniwiw.hu )



3. Család - nem részletezném. Nagyon fontos nekem egyesével mindenki, egyben az összes távoli, közeli és választott rokonom, a régi, a kapott és a saját gyártmányú családom is, és fontosnak tartom, hogy összetartozónak érezzék magukat a gyerekeim is a tágabb család tagjaival. Mert mi nem leszünk mindig, és az embernek kellenek gyökerek és kapaszkodók. Úgy nem visz el a szélvész és az áradat. Sajnálom, hogy nem tudtam egy jókis igazi nagycsaládi képet feltenni ide... 

És most elrugaszkodva az elvektől és nagy dolgoktól, amik szeretete alapjaiban meghatározzák az életemet, folytatom tovább a szintén meghatározó, de feladható dolgokkal.



4. Szeretem a csokit. Először azt akartam írni, hogy szeretem a természetet, meg kirándulni, meg ilyenek, de Gergő azt mondta, hogy ne játsszam meg magam, melyik nélkül bírnám tovább, kirándulás, vagy csoki nélkül. És igaza van. Szeretem a csokit, minél világosabb, annál jobban. (kép innen: http://macsko.freeblog.hu/ )



5. Szeretek főzni, ez a kedvenc házimunkám, és ehhez kapcsolódóan: nagyon szeretek enni. Bármit, ami jó. Sokat :) (A baráti beszélgetések kajálással egybekötve... Hmmm! Katy barátnőm sokat tudna erről mesélni :D ) kép innen: http://www.csaladinet.hu/ nem saját, de így szokott kinézni...


6.Szeretem a csendet. Nagyon sok a zaj körülöttem, és olyan jó néha megpihenni. Érdekes, kamaszkoromban ki nem állhattam, dehát ez van, öregszem... :)  ( a kép innen: http://dalzso.freeblog.hu/


7. Szeretek olvasni. Nagyon szeretem a jó könyveket, de a ponyvairodalom mostanra teljesen kiborít. Pedig régebben jól esett egy-egy szerelmes regényt vagy béna "krimit" elolvasni, csak hogy legyen valami, de most már 10-15 oldal után kényszeríteni kell magam. Egyébként meg mindenevő vagyok, egyszerre szeretem Agatha Christie-t és Szabó Magdát, Wodehouse-ot és Mikszáhtot, Douglas Adamset és Hellert, Merle-t és az angolokat, akik külföldre költöznek, és könyvet írnak belőle. :) Meg még csomómindenkit. Mindegy milyen műfaj, elismerték vagy nem, ha elrepít abba a világba, amiről ír, akkor én azt szeretem. (kép innnen: http://www.digitalisgyorsnyomda.hu/




8. Ugyanígy vagyok a filmekkel is. Szeretem a jó filmeket. Bár sokkal többet olvasok, mint filmezek, így abból még néha jólesik egy gagyi katasztrófa film is. De ha valóban jó, akkor mindegy, hogy dráma, vígjáték vagy akár akció. Vannak garanciális színészeim, mint pl. Julia Roberts, Tom Hanks vagy John Cusack (és még jónéhányan) amikben ők szerepelnek, szinte biztos tetszik, de nem csak a színészt szeretem, hanem ritkán adják magukat olyan történethez, ami nem jön be. De nem voltam képes megnézni a Gyűrűk Urát, a Harry Potter filmeket, a Gladiátort, és még számos kasszasikert. (kép innen: http://outoftheblue.freeblog.hu )


9. Szeretem a meglepetéseket. Legyen szó egy csokiról, egy kérés nélküli szívességről, vagy arról, hogy férjem fordítva áll be a garázsba, mert tudja, hogy másnap én megyek az autóval... A meglepetés, az öröm érzését szeretem. Akár adom, akár kapom. De még azt is, ha csak látom, hogy valaki egy másik embernek örömet szerez. Eredetileg azt akartam írni, hogy szeretem az ünnepeket, de ezt könnyebb volt egy képpel megmutatni :) (kép innen: http://doll.blogter.hu/ )



10. Szeretem a színházat. Csinálni vagy nézni, mindegy. Hiányzik is nagyon. Tavaly megnéztük a Csipkerózsát a Bábszínházban, annak egy része színház, majdnem elbőgtem magam az örömtől,  mikor ez kiderült, hogy végre egy kis színházi élmény :)  (kép innen: http://www.utisugo.hu/ )

Az is komoly fontolást igényelt, hogy kiknek adjam tovább. Végül arra jutottam, hogy mivel nagyon szeretem Lepkevár képeit, és nem tudok betelni velük, őt kérném meg. Tudom, hogy bevallása szerint nótórius játékmegakasztó, de hátha ennek nem tud ellenállni. (És lehet, hogy már más is megtalálta, talán lökök még egyet rajta, hogy mégis játsszon.)
Aztán passzolnám még Orbisnak, aki nem tiltakozott, így megkapja, remélem nem púp! :)
Azt hiszem, Szityától is különleges ajándékot kaphatunk, ha elfogadja a játékot, és szerintem Ilgya is kihívásnak érezné a feladatot... és még sokmindenkire kíváncsi lennék, mindenkire, aki itt szerepel az oldalsávomban, meg akire fel vagyok iratkozva. Mivel többnyire ugyanazokat olvassuk, remélem hamarosan mindenkihez eljut, aki tud időt szánni erre.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 megjegyzés:

Mézeskalács írta...

Hűű, egy élmény volt végéig olvasni:)
Nagyon örülök, hogy egy kicsit közelebbről megismerhettelek!:))))

Kata anya írta...

Nagyon jó volt végigolvasni ezt a posztot.Szeretek ide járni,sokszor úgy érzem hasonlóak vagyunk,a próblémáink is(valószínűleg a gyerekek száma és életkora miatt van).Számomra Te "igazi" vagy!!!!
Jó szót pedig teljes mértékben megérdemled,fogad Tőlem sok szeretettel!!!
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

Lepkevár írta...

Nagyon köszönöm! :) A te képeidet-dolgaidat is, és a továbbküldést is. :) Ígérem, hogy megcsinálom! :)

Orbis írta...

De jó :) Köszi!
Majd gondolkozom... mit is szeretek tulajdonképpen.
Jókat írtál, biztos lesz majd átfedés itt-ott :)

ilgya írta...

Kikocs te még mindig meg tudsz engem lepni! Nagyon köszönöm ismét,hogy gondoltál rám is,tényleg megtiszteltetésnek érzem ,hogy ilyen bloggerek,mint Szittya,Lepkevár meg a többiek is persze, én is ott vagyok a listádon,akire gondoltál.
Mézeskalácshoz pedig mindenképp befogok nézni:)
Tudom, ismered már a felelőtlen igérgetéseimet,de most is egyenlőre csak ezt fogom tenni:)
Jó volt olvasni a posztodat!!!!

Szitya írta...

Drága kikocs!
És én ezt csak most vettem észre!!! (Mentségemre szolgáljon, hogy a hétvége javát egy büdös edzőteremben töltöttem, ahol olyan asszókat néztem végig, hogy a felénél nem értettem mi történik, és utána még egy kissé csalódott nagy-kislány lelkét is össze kellett raknom...)
De köszönöm, és bár valószínűleg én sem fogom elkapkodni, átveszem a játékot!!!
Puszi neked,
Szilvi
u.i.: A fordítva garázsba beállás valamiért úgy szíven ütött!! Ezek a figyelmességek teszik ki azt az egészt, ami a boldogsághoz visz...)

dharma írta...

Húúú,nagyon jól összeszedted és nagyon jó képeket tettél fel!!!

Megjegyzés küldése