Biztos vagyok benne...

..., hogy mikor Via a Fly Lady napi programjában azt írja, hogy fényesítsd ki a mosogatót, akkor nem arra gondol, hogy szépen pakoljak ki mindent belőle, csináljam meg csillivillire a mosogatótálcát, és hagyjam ott az egészet. De én olyan kényszert érzek rá! Azért megcsináltam ma is. A mosogatótálca egyszeri fényesítésének módszerét szívből ajánlom mindenkinek, olyan lett, mintha most vettük volna, pedig korábban próbálkoztam én már ecettel, vízkőoldóval, hideg zsíroldóval, még vécétisztítóval is - sikertelenül.
(Szegény mosogatógépemet pedig elvitték a mosogatógép-kórházba, mert olyan beteg, hogy nem jönnek rá, mi a baja. Kezdek aggódni, hogy sokba fog ez nekem kerülni, arról nem is beszélve, hogy vajon kiszerelnek-e belőle valamit...  )

És azt hiszem, azzal vitatkoznék, hogy a rend terjed. Nálam fordítva van. A rendetlenség terjed. Szörnyű. Nembaj, legyőzöm magam. Előbb vagy utóbb.
Hétfő óta csinálom a programot is, és a 90 napost is. Valamelyik csak sikerül. Vagy csinos leszek, vagy rendes lesz a lakás. :D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 megjegyzés:

Dius írta...

Vagy mindkettő. :) Fly Lady ugyan nekem nem jön be, de a 90 napossal kapcsolatban vannak pozitív tapasztalataim a férjem révén. :) Sok sikert a terveidhez. :)

ilgya írta...

Hajrá Kikocs!!!Kitartást! Ügyes vagy!!!!Nem akarsz csatlakozni Via facebookos csapatához? Hasonló sorsú anyukák osztják meg tapasztalataikat a programmal,de más hasznos információkkal kapcsolatban is!!!!Érdemes néha bekkukantani,legalább nem érzed magad egyedül:))))

Ildi írta...

Képzeld, én is elkezdtem tegnap ezt a Fly lady programot, egyelőre nagyon lelkes vagyok, de sajnos ismerem magam...Ez hamar alább fog hagyni. Pláne egy olyan nemalvós éjszaka után, mint a mostani volt :) Pedig kíváncsi lennék, mennyire válik be.
Nah, ha más nem, majd Te elmonod :)

kikocs írta...

Dius, 90 napos már bevált, fly ladyt negyedszer kezdem :)

Ilgya, nincs nekem időm a facebookra... Regisztráltam, de ugyanúgy havonta lépek be, mint az iwiwre annak idején. Elég nekem a blogvilág, még sok is :)

Ildi, kitartás! Tegnap fogalmaztam magamban mosogatás közben egy rövid posztot arról, hogy Via minden bizonnyal felmentést adna a mosogatófényesítés alól egy olyan napon, amikor kiderült, hogy javíthatatlan a négy éves mosogatógépem, és nem tudom, hogy van -e pénzünk másikra, gyümölcsnapom volt, délelőtt egy fárasztó ülésen vettem részt, késő délután idegenekkel kellett találkoznom és megismerkednem, és természetesen megküzdeni a szokásos három gyerekemmel elrontott verzióban, úgy, hogy közben a férjem kihullott a csatasorból. De végül megcsináltam. De blogbejegyzésre már nem maradt erőm. :)

Livia írta...

Persze, hogy felmentést adok. :) Nem fogok senkit fejbekólintani a partvissal! Itt magadért, magadnak csinálsz mindent, nem nekem. :)

kikocs írta...

Köszi Via! :) De megcsináltam becsülettel! Egyébként lehet, hogy a partvissal fejbekólintás sokszor segítene, és jól is jönne :D

Livia írta...

Kontraproduktív lenne, több okból is. Egyrészt ha van büntetés, akkor félelemből, bűntudatból dolgoznál, annak meg semmi értelme. Másrészt ha külső fenyítéstől való félelem miatt dolgozol, akkor az nem egy belső késztetés, és nagyobb az esélye annak is, hogy lázadásnak álcázva abbahagyod az egészet. :) Vagy rájössz, hogy itt csak és kizárólag magadat bünteted azzal, ha maximalista vagy és azzal is, ha nem csinálsz meg 2-5-15 perces dolgokat, vagy nem, és én hiába mondom, amíg nem tapasztalod meg magadtól. :) "Aha"-pillanat nélkül csak unalmas feladat és "jaj, tudom, hogy kéne, de nem megy" lesz az egészből.

Megjegyzés küldése