Akkor is tavasz!

Van az Időképnek a fantasztikus kezdeményezése, amivel tökéletesen le tudja hangolni az embert. Már tavaly is kiakadtam rajta, de tavaly tényleg elmaradt a tavasz márciusban, hiába volt rá komoly érdeklődés, tehát valahol jogos volt. Most viszont határozottan cáfolom, a tavasz itt van, és megjött.

Mert az Időképnek egészen fura elképzelése van a tavaszról.

"Tavasz alatt azt a huzamosabb ideig (legalább 3-4 napig) beálló időjárási helyzetet értjük, mely alapvetően csapadékmentes, illetve a napi maximumhőmérséklet átlépi a 20 fokot."
Kérdem én, milyen tavasz az, amikor már március elején tartósan 20 fok van? És milyen tavasz az, amikor nem változik az időjárás, és szárazság van? Én hivatalosan kijelentem, hogy az a tavasz, amikor legalább február vége van, és a nappali maximum hőmérséklet rendszeresen eléri a 10 fokot. És többet süt a nap, mint januárban, és a madaraknak a szélviharban is van kedvük csicseregni.

A tavasz az, amikor az ember beleszagol a levegőbe, és illata van. Jó, ez az olvadó kutyakaki is a mi esetünkben, de azt hiszem, mindenki tudja, milyen az a tavasz illat. És akkor is tavasz van, mikor a napnak ereje kezd lenni. És akkor is, mikor az ember kilép a házból, és olyan érzése van, hogy jé, nincs is hideg. Meg amikor rondának és koszosnak kezdi látni a világot a tél után, kint is és bent is, és mindenféle terveket kezd gyártani a tavaszi nagytakarításra. Meg arra, hogy mit ültessen majd a kertben, és rendszeresen nézegeti, hogy bújnak-e az első tavaszi növények. És kényszert érez, hogy lemossa a kocsit.

És jelentem tavasz van, akkor is, ha a gonosz Időkép azt állítja, hogy még nem jön. Mert akárhogy nézem az előrejelzéseket, ha lesz is még hidegebb, fog még elbújni hosszabb időre a napocska, és mondanak még fagyot éjjelre, bizony 5 fok alá már nem megy a legpesszimistábbak szerint sem nappal a higanyszál, és éjjel is már csak elvétve megy fagypont alá. És március jön, úgyhogy még ha lesznek is próbálkozásai a télnek, bizony lejárt az ideje, és itt a tavasz.

Úgyhogy az Időkép meg tehet egy szívességet. Nem fog lehangolni.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 megjegyzés:

Timi írta...

Ha nyílik a hóvirág, akkor tavasz van. És kész. :)

Eperke írta...

Mi már nagyon várjuk a jó időt:)))

Névtelen írta...

Pár dolog a mai napon, itt nálam:
- Megállapítottam hogy tavasz van, hisz érezni az olvadó kutyakakit.

- Ma, mikor többször is nyitva maradt az ablak és ajtó, meg kellett állapítani, hogy a nagy hidegben való folyamatos fahordás-fűtés adott ám a tisztaságnak is rendesen, főképp hogy idő és energia sem maradt fenntartani az jobb állapotokat.

- Elültettem pár fűszernövényt is. Igaz csak bentre, cserépbe még, de akkor is :D

- És eltűnt az összes hómaradvány is!

kikocs írta...

Timi, a hóvirág január végén kinyílt Kaposváron, és el is fagyott most a mínusz 20 fokokban utána...

Ági, már nem kell sokat!

Heni, akkor nagyon egyformán van tavasz nálunk :) kutyakaki, realizálva a kosz, ültetés... :D És a ma reggeli első gondolatom nekem is az volt, hogy nincs egy picike hó sem.

Erika írta...

Tavasz van:
- mert éjszaka nem kellett felkelni, hogy ne aludjon ki a tűz
-mert csak most kellett begyújtani eddig elég meleg volt
-mert reggelente madárcsicsegésre és napsütésre ébredek
-mert a gyerekek nem fagytak össze az udvaron és nem akartak öt perc után bejönni.

Erika írta...

Ja és még muszáj kinyitni ajtót-ablakot mert nem bírom elviselni ha be vannak csukva.

Gősi Tamás írta...

Miként értelmezzük eme nyilvánosság előtt tett kijelentés "hivatalos" voltát? (Hát nem a jog iránt érzett valódi szerelem jele, ha valaki a tavaszt, a rügyeket paragrafusok nem kevésbé üdítő fényében szemléli - mintegy kifejezvén ezzel a természet és a jog boldog egymásra találását?)

Zsu írta...

Jelentem: itt TAVASZ van! 18fok volt délu, gereblyéztünk, pakoltunk, terveztünk:) Ajtó, ablak nyitva, most (!) fél7kor fogok a cserépkályhába befűteni! A ruhák kint száradtak, és napsütés illatuk van!!!Imádom:)

Timi írta...

Kikocs őőőő :D Akkor Kaposvárra nem érvényes, de pont aznap írtad a bejegyzést (vagy másnap) amikor nálunk kinyílt az első hóvirág :)

Megjegyzés küldése