Aggodalmaskodós

Annyira utálom. Nincsenek jobban a fiúk. 7kor ébredtek, kilenckor már mind a kettő újra aludt. Misit megint ráültettem a vécére, jobb kedve lett, és most már néznek mesét is. És fut Nándinál némi hőemelkedés is.
Beszéltem a dokinénivel, megpróbált megnyugtatni, hogy ha nem megy fel a lázuk, ha nem hánynak újra, ha megy be elég folyadék, nem tud tenni senki semmit, elmondta, mire kell figyelni, ami arra utal, hogy bakteriális a dolog, hogy kapjanak Sodioralt, mert annyira keveset esznek, és már régóta, és lehet, hogy már attól olyan gyengécskék meg kedvetlenek. Úgyhogy kapnak. Meg kólát. Mert azt is lehet. Meg bármit, amit szeretnének. Elég kevés dolgot szeretnének, leginkább csak feküdni és gyürizni. Most nézik a Verdákat, ami előrelépés a reggel 7 és 9 közötti falnézéshez képest.
Gergő gyenge, én szédelgek, tulajdonképpen értem én a fiúkat, de mégis aggodalmaskodok. Azért nem egy-két napról van szó, hanem most már Misinél ez a 6. nap, Nándinál a 4.

Persze, ha belegondolok, Misi kedden még mindig hőemelkedéssel és ide-oda fekvéssel küszködött, Nándi is csak itt tart még. Hosszú és alattomos betegség ez a mostani.
És hát azért is aggódom, mert az egyik barátunk élet-halál közé került pár héttel ezelőtt egy ugyanilyen tünetekkel bíró betegségből úgy, hogy kapott antibiotikumot. Amire rezisztens volt valami baci, aki boldogan elszaporodott, mikor szabad lett a pálya, mivel az antibiotikum lepusztított minden egyéb védelmi rendszert a bélben... Szóval jelenleg az antibiotikum is inkább rém, mint megnyugtató megoldás, úgyhogy várunk, és bízunk a csodadokinéninkben.

Én meg hálás vagyok, hogy vannak a kiskutyák, hogy Réka be sem jön, és még mindig jól van. Talán pont emiatt. És most már biztos, hogy öten húsvétolunk, lemondtam mindent, csak jöjjenek rendbe szegények addigra...


-------------------------------

Update:
Csak nagyon kellett aggódni. Vonatoznak ketten. És még nem is veszekszenek. Vagy bement a sodioral...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 megjegyzés:

pave írta...

Csak nyugi.Nincs csodálatosabb, mint egy ifjú szervezet, le fogják győzni. De azért tudom, mit érzel(nekem is van két-igaz már nagyobb-gyerekem.
Egy titkos zugolvasó
Pave

Névtelen írta...

Szia,

nekem nagy gyakorlatom van ebben, erre a legérzékenyebb a fiam. Simán van olyan fertőzés, ami egy hét után újra feltámad, majd aztán gyorsan elmúlik. Úgyhogy ez sajnos 10 napig is elhúzódhat, egy rota mondjuk tovább is. Mi voltunk már kétszer infúzión is. Nekünk kizárólag a protexin vált be mint bélflóraépítő, az összes többit kiröhögték a bacik, úgyhogy én azt nagyon javasolom. Maximálisan megértem, hogy aggódsz, de szerintem is higgy a dokinéninek.

dolinka RO

zsuzsi83 írta...

Nyugi! Rendbe jönnek! A környezetünkben mindenki beteg, és mindenki legalább egy hétig nagyon ramatyul van, a második héten kezd javulni a helyzet, a második hét végére vannak tűrhetően. Sajna ez most egy ilyen szívós fajta fránya vírus. Ez ellen nem oltanak, bezzeg pár éve a h1n1 ellen...

kikocs írta...

Köszönöm nektek a biztatást, most kicsit jobban vannak, Misi még homokozott is egyet, és hangos kacagás is volt délután, ami nagyon hiányzott az utóbbi napokban.
Külön köszönöm Pave és dolinka RO, nektek, hogy zugból előkukkantva biztattatok! :)

Sziranszki, nagyon szép húsvétot nektek is!

Zsuzsi, lehet ez rota is, calici is, sőt, azt is hallottam, hogy ez az influenzának egy vállfaja, de őszintén, olyan drága a rota oltás, hogy nem tudtuk vállalni a három gyerekre. Tény, hogy a legkitartóbb, és legföldreverősebb fosóshányós, amivel eddigi életemben dolgom volt, pedig túl vagyunk már jópáron.

dharma írta...

Bizony még ha hosszú is és alattomos szépen ki fog mindenki gyógyulni! Javulást és kitartást!!!

Erika írta...

Szuper doktor nénitek van! Nektek pedig kitartást!

Megjegyzés küldése