Jó helyen van a gyerek...

Réka írja a környezet szorgalmit: le kell rajzolni, mit csinálnak a kertekben ősszel, tavasszal, illetve mit szokott csinálni nyáron, télen. Egészen a télig simán ment minden. De ott ugyan mit rajzoljon? Néz rám tanácstalanul.
- Mit szeretsz csinálni legjobban télen bent a lakásban?
- Háááát... Mesét nézni...
- Akkor rajzolj egy tévét.
- Ááá, dehogy! Az nagyon ciki lenne!
Játékokat rajzolt. Ez olyan megnyugtató.

__________________________
Utólag jutott eszembe, hogy nyilván a hógolyózást és a szánkózást meg a síelést várta a feladat, hogy lerajzolja a gyerek. De a hó jó esetben is egy hét a télből, a bezártság meg a többi 11. Szóval abszolút érthető, hogy egyikünknek sem jutott eszébe :)
És az a megnyugtató, hogy ciki a tévézés.
És egyébként többet játszik, mint tévézik. Csak nagyon szeret tévézni.
Najó, megmagyaráztam a bizonyítványomat is.
Befejeztem.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 megjegyzés:

Ida Mária írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Ida Mária írta...

Tényleg megnyugtató! És a szorgalmit is szívesen megírja. Leszek még az irigyed gyakran szerintem.Remélem beszélhetek vele is valamikor!

kikocs írta...

Azért a szorgalmit nem írja olyan szívesen :D Mostanában szülői felszólításra megy a szorgalmi, már nem nagyon motiválja semmi. :(

Timi írta...

:) ezt a bizonyítványmagyarázásnak :)

myway08 írta...

ln fiam is beégetett... azt mondja, de jó, mindjárt erdei iskola, de ott nem lesz ám tévé, csak mese este. Aha, itthon meg tényleg mindig csak tv, mese meg soha...:)

Orbis írta...

Kikocs, az elsősök ilyenkor már nem motiváltak. Fáradtak nagyon. Életük legnehezebb 9 hónapján vannak túl! Ilyenkor már kímélő üzemmódnak kell lennie :)

Megjegyzés küldése