Medve

Rettentően vágyok egy turkálóba. Átválogattam a ruháimat tavasz/nyár alkalmából, és két dolgot állapítottam meg. Az egyik, hogy bizony kellene még fogynom.

A másik dolog némileg következik ebből, mégpedig, hogyha kimegyek az utcára, nem szabad megsértődnöm, ha medvének néznek. Szinte kizárólag barna cuccaim vannak. Zoknival szoktam lázadni. mondjuk felveszek egy piros vagy ciklámen zoknit, esetleg egy szupertarka szupercsíkosat, ami legalább 6 színben pompázik. Ami persze jól elüt mindentől. Mert én nagyon, nagyon szeretnék színes ruhákat felvenni. De színes ruhákat kizárólag
a. kis méretben
b. valami modern fazonban árusítanak.
Ha egyik pont sem teljesül, akkor az barna.
A kis mérettel egyértelmű, hogy mi a problémám. A b. ponttal pedig az, hogy valami olyan hülye divat van, ami teljes mértékben figyelmen kívül hagyja, hogy az emberek különbözőek. Egyszerűen nem értem, miért kell olyan nadrágot felvenni a 90 kilósnak is, ami felett kibuggyan a csípőjén a hája. Pláne passzentost. Mindez megbolondítva egy elvileg csípőig érő felsővel, ami persze felpöndörödik. Kész is a vesemedencegyulladás. Van nekem is csípőnadrágom - barna -, aminek normális szabása van, ápol és eltakar ott, ahol kell. Az elöl előre kikoptatott, comb vonalát követő csíkok csak a csípőt szélesítik, ami nem feltétlen előnyös feszülős nadrág esetén. Legalábbis keveseknek az, sokkal kevesebbnek, mint ahányan hordják. Azt a térdig lógó ülepű nadrágot meg azt hiszem még nem láttam a legjobb alakú fiatal lányon sem, hogy jól állt volna, egyszerűen mindenkinek előnytelen. Bár lehet - és remélem is -, hogy már lecsengett.
Aztán ott vannak a felsők, amik vagy valahol deréktájon végződnek, vagy barnák, vagy korhatárosak. (60 éves kor alatt nem ajánlott.) Az XXXL-es méret is rövid. Aztán van az, amikor egy kb. 100 kilós nőre való ruhának nagyjából a köldöknél van a dekoltázsa. Nem. Más az, hogy attól, hogy nagydarab valaki, öltözzön csinosan, és más az, mikor nincs jó ízlése.
Én valóban nagyon szeretnék színes ruhákat felvenni, de nem vagyok képes felvenni narancssárga-zöld-lila mintásat, zöld-piros-kéket, lila-pirosat, és még egy csomó hasonlót. A mintákról meg nem is beszélnék... Úgyhogy szinte kizárólag egyszínű ruháim vannak. (Barnák) Van bennem valami kényszer, hogy valahogy úgy legyenek rajtam a ruhák, hogy a régi konzervatív elvárások szerint passzoljanak egymáshoz. Például a barnás-zöldes árnyalatok együtt, vagy a piros-barna-narancsos sem rémít el. A kék árnyalataihoz csak a feketéket és fehéreket tudom passzolni, esetleg a rózsaszínt, de ott is vannak határok. Határok folyamatosan vannak.
Ebből kifolyólag mostanában kizárólag medvének tudok öltözni. Medvének színes zokniban.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

12 megjegyzés:

Timi írta...

A színes zoknik nagyon jók, én is tele vagyok velük :) De azért kell, hogy lehessen színes cuccokat találni, normálisakat! Nem tudom, mekkora vagy most, én sose voltam egy konfekcióméret, meg van is mit ledolgozni, de pl vaterán vettem rózsás felsőt meg hasonlókat. Meg aldis akciók, az olcsó is, meg a c és a árul szerintem jókat, színesedjél :)

Orbis írta...

Hehe... most én is végiggondoltam az öltözködésemet. Középsuliban nagyjából csövesnek öltöztem - szakadt 3 számmal nagyobb nadrág, kockás flaneling. Főiskolán rájöttem, hogy egy tanítónénijelölt nem nézhet így ki, ezért váltottam - szövetkabát, szövetnadrág, ha lett volna, szövetzoknit is veszek. Aztán némileg visszahippisedtem-punkosodtam, te kb ebben a fázisban ismertél meg. Most meg elkezdtem amolyan nőcisen öltözni. Leggingsek meg tunikák, képzeld, még szoknyát is hordok :) És a piros és lila korszakom után, magam is meglepődtem rajta, de megszerettem a rózsaszínt.
Fura amit a divatról írsz, én pont azt látom, hogy a mostani divat praktikus és jó, mindenhol ilyen lefelé bővülő hosszú tunikák vannak, ami ápol és eltakar. Jó, nadrágot tényleg nehéz találni, ajánlom a KIK-et, felső ügyben meg a vaterát :) Én idén nyáron ismét onnan ruháztam fel magunkat.

Erika írta...

Hasonló cipőben járunk, nem veszek magamnak ruhát, mert fogyni szeretnék, és nem találok olyan ruhát amit szívesen felvennék.
Egyébként neked nagyon is jól áll a barna.:)

Zsu írta...

Szívemból szóltál:D Színes, csíkos zokni detto:D
Hordok farmert , kéket, szóval nem mindenem földszínű... de erőskéket naranccsal v pinkkel én se tudnék felvenni. Viszont a farmerhoz majdnem minden megy... csak hát 3 gyerekkel nem járhatok tiniknek tervezett felsőben én se...

batorba írta...

Ez nagyon jó téma!!! Most én is átgondoltam a ruhatáram: farmer...ha lehet akkor fekete felsö...mert az "kárcsúsít". Némi bizsuval szinesitve. Amúgy meg anno dolgozni felvettem a szines felsöket is,de blézerrel...és természetesen farmer.

Most meg áhitozom egy jobb lalk után...de még csak 3 hetes a 3. gyermek...fogyúzni még nem tudok. Tornázni, meg nincs eröm...bár elöbb utóbb rá kell fanyalodjak, mert plaszikai műtétre nem lesz keret.:-)))

Szóval: Jó volt ez a téma!:-)) És tetszik a medvés hasonlat.:-)))Vigyorgok még mindig.:-))

myway08 írta...

hanyast keresel? amúgy sztem is vatera. én imádom a színeket, az esőkabátom sárga-piros, h ne szomorodjak el, ha nem süt a nap :)

Zsóka írta...

Egyetértek Orbissal, nagyon praktikus dolgok is divatosak :)
én személy szerint vateráról csak gyereknek, mert kb. 3felsőt vettem magamnak, abból kettővel befürödtem, sztem szigorúan próbálni kell :)most meg divatba jöttek (és nem az a hangsúly, hogy divatos, hanem az, hogy KAPHATÓ!) a színes nadrágok. Ha vastagabbnak érzed magad, akkor vmi szép királykék, vagy smaragdzöld. Csak a fazonra figyelj ;)
Ehhez lehetnek egyszerű felsők is, ha már fehéret, vagy málnaszínt veszel, már az sem barna :)
és igen, a leggings-tunika páros is szuper! hajrá!!

Dius írta...

Szerintem Te nagyon nem jó helyre jársz vásárolni, kedves kikocs. :) Ugyan nálunk is jóval több az s-es méretű ruha, mint a nagyobb, de biztos vagyok benne, hogy ha holnap elém toppannál a boltban, akkor egyetlen barna ruhadarabot sem adnék Neked, még csak próbálni sem. Helyette lehetne rózsaszín, lila, türkiz, piros, narancs, meg amit még csak nem is tudsz elképzelni. :)
Attól, hogy az ember nem 36-os méretű, még bátran vehet fel akármilyen színt. :)

Manka :-) írta...

Igen, én is jártam hasonló cipőben, megspékelve azzal, hogy hol anyám, hol anyósom "lepett" meg egy-egy darabbal a turiból, amit aztán vagy hordtam, vagy nem... de nem feltétlenül voltak az én ízlésem...
Én nem vagyok színek terén ennyire konzervatív, sőt, anyósomat, aki hasonlóan hozzád monokrómista, szoktam kicsit bátorítani. De egyetértek a nadrág kérdésben. Szerintem minden divathóbort közepette találni azért nem barna jól álló cuccokat is. De nem mondom, hogy egyszerű.

Nekem az segített kimozdulni az öltözködési kényelmi zónámból, hogy egyrészt a férjem ösztökélt, másrészt azt az igazságot vettem számba: 2 (most már 3) lány anyja vagyok, példát kell mutatnom nekik. Ha a lányaim azt látják rajtam, hogy laposan öltözök, és nem érzem jól magam így (most mellékes az alak, mert csinosan lehet öltözni akkor is, ha az ember 120 kiló), akkor amikor kamaszodni kezdenek, egyre inkább nevetségesnek fognak látni, és a saját korosztályukra előbb fognak hallgatni, mint arra, amit én tanítottam nekik öltözködés terén. Mert nem leszek számukra hiteles.
Így aztán mostanság egészen jól érzem magam az általam vásárolt ruhákban.
Ja, és nekem az is bejött, hogy úgy válogattam ruhát, mintha nem magamnak, hanem másnak nézném ki. Így sikerült levetkőznöm a rigolyáimat és új dolgokat is kipróbálni. Meglepően jó élmény volt. Mert kiderült, tudok magamnak csinos holmikat is találni, nem csak biztonsági cuccokat...
Fel a fejjel! A medvéket mifelénk kedveljük. :D

kikocs írta...

Aranyosak vagytok!
Akárhogy is, igen, errefelé is vannak boltok, ahol lehet venni szép holmikat, de ami nekem megfelel fazonban, és fel is venném, az barna :) Pont a minap voltam turiban, és ott is az volt, hogy amit találtam sima spagettipántos ujjatlan felsőt egy lyukacsos tunika alá, az bizony barna volt. Volt még 10 másik, de az vagy műszálas volt, amit nem tudok elviselni, vagy derékban végződött, vagy nagyon szűk volt. Egy volt jó, a barna :) A fél órás turka végére a tulaj is igazat adott, hogy ami nekem megfelel, az valóban barna :) Azért találtam őszre egy színes csíkos hosszúujjút.
Egyébként felsőből a 42-es méret az enyém, és valami miatt a 38-as és a 42-es méret is általában pontosan ugyanolyan hosszú. Nagyon ritka, hogy nem. És ez a bajom. Szélességben van különbség, csak hosszban nincs. Pont az az 5 cm hiányzik.
És ugye én nem nőcis holmikat hordok, hanem inkább a lezser cuccokat. És nem veszek újan ruhát, csak cipőt. Annyi jobb helye van annak a pénznek...

ivetabt írta...

Szerintem pl a Charles Voegele is egy klasszikus vonalat, divatot kívál, kb 56-os méretig.

United.credit írta...

A jogos kölcsön megszerzése mindig is óriási probléma volt oly sok finanszírozásra szoruló ügyfél számára. A rossz hitelképesség és a fedezetek kérdése mindig aggasztja az ügyfeleket, amikor hitelt igényelnek egy törvényes hitelezőtől. A UNITED.CREDIT FIRM azonban megváltoztatta ezt a hitelezési szakadékot. A UNITED.CREDIT FIRM-et a hitelező szervezet tanácsa akkreditálta arra, hogy 2%-os kamattal nyújt kölcsönt helyi és nemzetközi ügyfeleknek. Kiváltságos volt számunkra, hogy kielégíthessük pénzügyi igényeit. A kölcsön kiadása nem akadályozhatja meg a szükséges hitel megszerzését.

Szolgáltatásaink közé tartozik: -
* Befektetői hitelek
* Adósságkonszolidáció
* Második jelzálog
* Üzleti hitelek
* Személyi kölcsönök
* Nemzetközi kölcsönök

Nincs társadalombiztosítás és nincs hitelellenőrzés, 100% garancia. Csak annyit kell tennie, hogy pontosan tudassa velünk, mit szeretne, és mi biztosan megvalósítjuk álmait. A UNITED.CREDIT FIRM IGEN-t mond, ha a bankja NEM mond NEM-et. Végül pedig kis hitelintézeteket, közvetítőket és kisvállalkozásokat finanszírozunk, mert korlátlan tőkével rendelkezünk. A kölcsön megszerzésével kapcsolatos további részletekért: Kérjük, azonnal válaszoljon erre az e-mailre: united.credit411@gmail.com

Cégnév: UNITED.CREDIT HOME
A cég e-mail címe: united.credit411@gmail.com
NMLS cégazonosító: 315276


Mottó: LENDIND generációk számára.

Megjegyzés küldése