Elfogyott 48 óra alatt...

...egy teljes üveg panadol szirup, harmad üveg Nurofen szirup, egy db Germicid kúp, és 11 db Nurofen szopogatós lázcsillapító tabletta. És tegyük hozzá, hogy én csak 38.5 felett kezdek lázcsillapítót adni. A köhögéscsillapítót meg a köptetőt és a Baby luuf mellkasbalzsamot még csak megkezdtük (ez utóbbit mindenki szíves figyelmébe ajánlom, akinek a gyereke éjszaka ébredt már fel bedugult orr miatt...). Ja, és elfogyott egy lázmérő is. Eltörött. Türelemből is jócskán fogyott, időnként tankolni kell abból is...

Tegnap egész nap táblázatban vezettük, hogy a három gyerek mikor mit ivott, mennyi volt a láza, milyen lázcsillapítót kapott. Időnként röhögtünk magunkon, de egyszerűen követhetetlen volt, hogy melyik adat kihez is tartozik. Éjszaka 1-2 óránként ébresztettem magam órával, hogy ellenőrizzem, hogy aki kapott gyógyszert, annak használt-e, kell-e még, megitassam őket, akár fecskendővel, ha nem tudom felültetni, kitakarjam a lázasokat, betakarjam a láztalanokat.

Az eredmény így 4. nap délután, hogy Nándi nagyjából jól van, van benne élet, néha túlzásba is viszi, de még mindig van hőemelkedése.  Kicsit köhög, minimálisan fújja az orrát. Ha ezek után belázasodik, az már szövődmény.

Misiért kicsit aggódom, ő folyamatosan hullámzik, fél napig kutya baja, aztán éjszaka tűzforró volt, reggel megint semmi, most megint 38.5-öt mértem neki... Alig köhög, icipicit néha folyik az orra, van étvágya, jó kedve van, nem mesét néz egész nap, hanem sokat játszik is. Ha nem ügyeletre kéne bevinni, hanem a dokinéninkhez, aki ismeri, már ott ülnénk. Ha jobban köhögne, biztos lennék benne, hogy kell az antibiotikum, így viszont még várok holnapig.

Réka már a mutáns vírust kapta el, rendes, ugatós köhögőgörcsei vannak a magas láz mellett, ami csak dupla adag (különböző hatóanyagú, 2 óra elteltével adott, tehát szabályosan adagolt) lázcsillapítóval megy 38.5 alá. Ő durván náthás is, most van a közepében. Ebben a percben annyira jól van mondjuk - éppen teljesen le tudtam nyomni a lázát -, hogy kicsit elővette a tankönyveit, szóval ijesztően beteg :) .

És hát mi... Kivárunk. Meglátjuk, mi lesz, egyenlőre megúsztuk láz nélkül, reméljük, így is marad.

Ez a helyzet. Jövőre már négy gyerekkel nyomjuk ugyanezt. Érdekes lesz :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 megjegyzés:

NőiCsizma írta...

Kikocs!
Jobbulást Nektek!
Remélem, nem haragszol meg: javasolnék egy cikket.
A lényege: a láz a barátunk, szükséges a gyorsabb gyógyuláshoz. Kérlek, olvsad el a hozzászólásokat is!
Köszönöm és kitartás!
http://antalvali.com/soha-tobbet-ibuprofen.html

Marianna írta...

Jobbulást a betegeidnek!
Imádkozom értetek!

Névtelen írta...

Az este és az éjszaka a mi legkisebbünk is lázzal küzdött. Nem csillapítottuk, megvártuk, mi lesz reggel; hála Istennek elmúlt, jól van csak kicsit köhög. Remélem, hogy ennyivel megúsztuk, és remélem, Ti is hamarosan túl lesztek rajta. Neked külön szurkolok, el ne kapd!!
Erzsi

kikocs írta...

Köszönjük a jókívánságokat mindenkinek szerintem használnak. :)

Nőicsizma, köszönöm, belenéztem, bár nem rágtam magam végig rajta, van amivel egyetértek, van, amihez még nőnöm kell. Ahol lehet, én igyekszem az alternatív módszereket használni, és minél kevesebb vegyszert bevinni a szervezetbe, de van, ahol egyszerűen nem vagyok képes. Emiatt 38.5 alatt nem is csillapítok lázat, nappal még tovább is szoktam hagyni. Afelett viszont tudomásom szerint nagyon igénybe veszi a szervezetet, a szívet. Mivel nekem is vannak szívproblémáim, ami miatt már hőemelkedésnél is csillapítanom kell a lázamat, a gyerekekért is aggódok, nem tudom, örökölték-e, ráadásul a férjem családjában is diagnosztizálták már ugyanezt a problémát... Szóval nem kockáztatok. Vagyis úgy gondolom, ez a kisebb kockázat. Sajnos a fiziológiás lázcsilapítási módokkal nekem vannak rossz személyes tapasztalataim is, 40 fok körüli láznál szoktam csak alkalmazni, most is volt benne részünk. Pont ezért ijesztőek az elfogyott mennyiségek számomra. ..

Erika írta...

Jobbulást az egész családnak! Karácsony előtt a Félix is összeszedett egy jó kis tüszős mandulagyulladást. Szerencsére az itteni gyerekorvos nem ír fel antibiotikumot, csak ha muszáj. Most kapott. Öt napig volt lázas, és ha mindezt három gyerekkel kellene végigcsinálnom... minden tiszteletem a tied Kikocs, kitartást!

Gulácsi Orsi írta...

Egy HŐS VAGY!!!!

Viki írta...

Jobbulást mindenkinek! Neked meg kitartást!
És teljesen a témától OFF: ilyen késői órán már nem akarlak felhívni titeket, de kinek diagnosztizáltak a családomban szívproblémát? nem is tudok róla...

Orbis írta...

Jaj szegények :( Remélem nem kapod el!!!
Nálunk Borónak semmilyen gyógyszer nem viszi le a lázát, ha 38.5-ig vagy feljebb engedem. Így én 38-nál már csillapítom, ha nem sikerül, marad a priznic... az általában hatásos.
Zselyke ma reggel kelt úgy, hogy köhög és taknyos, még láztalan, ment oviba, szerintem holnap már nem fog...szeretném megúszni az asztmát! Éljen a tél!

4Gyerek írta...

Remélem azóta jobb a helyzet, s minimum te nem részesülsz ilyenből.

Megjegyzés küldése