Férfi agy - női agy

Nem élünk mostanában egyszerű napokat. Tudtam, tudtuk előre, hogy nehéz lesz ez az év, ami  augusztus közepétől indult, ráadásul bejött még néhány olyan tényező, amire egyáltalán nem is számítottunk. Próbára tesz mindkettőnket, én meg minden sarokban rémeket látok, mert abban a korban vagyunk, hogy most már nem az esküvőkről, hanem a válásokról jönnek a hírek. Meg a válságokról.

Egy ilyen válságban levő házasság apuka felével beszélgettem a minap, és ő mesélte, hogy ő kötelezővé tenné ezt a videót minden házaspárnak, keressem meg a youtube-on. Ha korábban látta volna, most nem itt tartanának. Megnéztem. Én is kötelezővé tenném mindenkinek. Amellett, hogy könnyesre röhögtem magam rajta, csak igazat tudok adni a szenzációs előadónak. És annak ellenére, hogy tudtam, hogy igen, ez így van, pont jókor tudatosította bennem újra ezeket. Úgyhogy nagy adag humorérzékkel tudok, tudunk nekimenni újra az előttünk állóknak. Nem hiszem, hogy humor nélkül menne. Nézzétek meg, érdemes!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 megjegyzés:

zsuzsi83 írta...

Láttam már, nagyon jó! Én még nagyon ajánlom a Szerelempróba című filmet. Maimoninál meg van beágyazva: http://www.maimoni.hu/search?updated-max=2012-12-05T20:20:00%2B01:00&max-results=20&start=20&by-date=false

zsuzsi83 írta...

Na itt: http://www.youtube.com/watch?v=9O0YPoOk8gM

Ida Mária írta...

Elég valószínű, hogy igen kevesen tudják, amit a pasi elmondott. Ez a dobozos példa nekem nagyon tetszik, és érzem, hogy igaza van. :)
Asszem tényleg kötelezővé kéne tenni a házasoknak, hogy megnézzék.
Egyébként, ha emlékszel, az Adamát atya is a jegyesoktatáson azt mondja minden párnak, hogy a férfi szereti a dolgokat egyedül csinálni, a nő tud egyszerre két dologra figyelni, így szeret munka közben beszélgetni. A férfiak nem beszélgetnek munka közben, csak az adott munkáról. max utána leülnek, és megisznak egy kávét vagy sört, és akkor dumálnak.
És ha a nő nem beszél folyamatosan a férfihoz, amikor az épp csinál valamit, a férfi pedig néha odaül beszélgetni, ha van ideje, amikor a nő főz, akkor működik az együtt élés.
Ja, és ami még jellemző hiba a pároknál, azt is mondja: hogy első a házastárs, azután a gyerek.
Szóval nem a szülők a gyerekek személyi szolgái, hanem ők egy házaspár, akik gyereket vállaltak. És nem maguknak nevelik. Persze van példa a klasszikus, néprajzi értelemben vett nagycsaládra is, ami nem biztos hogy rossz, csak nem gyakori (három generáció együtt), de ott csak a fiúk maradnak a szülői háznál a hozott feleségükkel, meg a vénkisasszonyok.
De ott is az volt, hogy a gyerekek szolgáltak a szülőknek, és közben tanultak élni tőlük, nem is lehetett volna másképp. Inkább a nagyszülők nevelték a gyerekeket, mert nekik volt tapasztalatuk, de már kevesebb fizikai erejük. Nem biztos, hogy nehezebben jöttek elő a gyerekek képességei, mert a népművészetben vannak nyomai a kiteljesedésnek. Talán őszintébb is volt úgy...
Erről a témáról még lenne kedvem írni, de most nem akarok belemenni :)
Szóval azért is mennek tönkre házasságok, mert a szülők úgy gondolják sokszor, hogy ők azért vannak, hogy a gyereküknek mindent megadjanak, és lerobbant, műveletlen, agyondolgozott, beteg, és depressziós lesz sok közülük. És végtelenül magányos.
Az apukákra sokkal inkább jellemző, hogy ha gyerekük lesz, onnantól a feleség kevésbé lesz fontos. Mindene lesz a gyerek, és csak érte él, mondja, pedig a gyereke lehet, hogy nagy ívben szarik majd rá, és elutazik külföldre, és nem jön haza csak 10 év múlva, vagy akkor se. Mert egész életében azt látta a szüleitől, hogy nincs rá szükségük, hanem őt akarják szolgálni.
A szülőknek nincs is igazi élete, nincs egy titok közöttük, csak munkagépek, este meg odaülnek a tv elé, annyi a családi program :I
Holott nekik egynek kell lenniük, hiába vannak ketten. Mégis eggyé kéne válniuk, és a saját életüket élni, a gyereknek meg teret engedni, hogy kibontakozzon, tanácsokkal ellátni, de nem kritizálni. És ha elszúrja, akkor helyet adni neki, de nem úgy, hogy közben a saját életüket feladják.
A nőknek nagyon nehéz, mert túlságosan gondoskodóak, és így nem marad idejük művelődni, így nem tudnak a férjükkel beszélni olyan témáról, ami a férfit is érdekli.
A férfiak sokkal kevesebbel beérik, mint amit a legtöbb nő elvár magától. Amit az a pasi mond a videóban, a lakásdíszítésről, meg a többi ügy, ami annyi időt elvesz. Egyszerűsíteni kell, és Kedves Nők, törődjünk magunkkal is! Mert egy kiegyensúlyozott nő kell minden férfinak és kiegyensúlyozott férfi kell minden nőnek. De a férfi szakít is időt magára. Megoldja. Leül, és újságot olvas, és kész. És leszarja, hogy mi róla a véleményed. És nem fog haragudni, ha te ugyanezt teszed. Akkor legalább nem azt kell meghallgatnia a családi vacsoránál, hogy mi mennyibe kerül az Aldiban.
És azt pedig konkrétan tudom, hogy az elégedetlenkedő feleség sokkal csökkenti férje élettartamát.

kikocs írta...

Ida, ezt jól írtad :)

Zsuzsi, elkezdtem nézni, mert sokan ajánlgatták, hogy milyen jó, de nekem nem mondott nagyon újat. Nem igazán kerültünk még hasonló helyzetbe, konfliktusba sem, annál sokkal jobban odafigyelünk.
Ez a videó most nagyon jót tett nekem abban, hogy tudatosítsam magamban, hogy az, hogy én ennyit foglalkozok ezzel sok sok - az én fejemben összefüggő, egymásra hatással levő - problémával, és nem beszélünk róla minden percben, az nem azt jelenti, hogy csak engem érdekel. És így sokkal könnyebb lenyelni és elhallgatni, ha nagyon piszkálja valami a csőrömet. És nagyon jó volt az is, mikor valamit kérdezett tőlem G., akkor tudtam, hogy nem beszélgetni akar erről az egészről, hanem segítségre van szüksége, és így egész máshogy álltam hozzá. És utána neki is volt türelme meghallgatni engem :) Szóval így volt ez jó most nekünk :)

Ida Mária írta...

Úgy örülök, hogy mindig tesztek egy lépést egymás felé, és nem azt keresitek, hogy hogy nem lehet együtt élni! Én hiszek bennetek, és csodálatos embernek látlak titeket. És sokszor az a fejlődés, amikor az ember önmagát győzi le, és nem a másikat :)
Sosem felejtem el azt a felszabadult érzést, amikor direkt arra koncentráltam, hogy ne legyen minden gondolatomhoz, döntésemhez hozzákapcsolva a szerelmem, hogy ne képzeljem már azt, hogy nem tud nélkülem élni, és nem kell neki, hogy körülrajongjam. Hirtelen olyan nyugodtnak, felhőtlennek éreztem magam.
Akkor én is csináltam magamnak egy "semmi dobozt", és magammal foglalkoztam.
Szerintem egy jóérzésű férfit zavarja, ha szeretett nő miatta láthatóan sokat szenved, és fárad. Ők is azt szeretnék látni, hogy a másik jól érzi magát vele.

Megjegyzés küldése