Misi 4

A nagyoknak is járt hó a szülinapjukra, hát akkor az - egyenlőre - legkisebbünknek is. Misi ma lett négy éves, és boldogan tombolnak kint Nándival a 15 centis hóban. Játszanak a homokozójátékokkal, amik előkerültek az elmúlt hetekben a jó időre való tekintettel, csak homok helyett havat lapátolnak a dömperekbe. Ők még tudják élvezni, amitől mi kiakadunk. Sebaj, elolvad két nap alatt, és jön a nyár azonnal.

És járt neki a lufikkal és szerpentinnel feldíszített nappali is, meg a sok lufi közé rejtett ajándékok is. Nagyon nehéz volt neki meglepit venni. Nem vágyott semmire, pedig sokszor kérdeztük, mit szeretne. Egyszer fociskártyát mondott, aztán csokit... Ő aztán mindennek tud örülni. Azt hiszem, az ideiek közül az 500 forintos világítós óriás buborékfújókard viszi a pálmát. Csoda, hogy nem vitte ki magával havazni.
Éjjel 3-kor rohant át, hogy "Anya! Tele van lufival a szoba! Azért, mert ma van a szülinapom???" És hősiesen azonnal visszafeküdt és becsukta a szemét, mikor kértem, hogy kibírja még azt a két és fél órát, ami a reggelig hátravan. Amikor is meghallgattuk vigyorogva sokszor az Alma együttes vonatkozó dalát, és kevésbé jókedvűen a nagyok elkeseredését, mivel ők csak egy apróságot kaptak. Misi pedig nagylelkűen osztogatta javait és örömét mindenkinek.

Kis-nagy négyévesünk. Mikor az oviban kaptuk az óvodai papírt, hogy mehet Nándi iskolába, Melinda néni odaszólt Eszter néninek, hogy töltsön már egyet Misinek is, mehet ő is nyugodtan. A középsősök asztálánál ül, babának hívja a kiscsoportosokat, akik néha idősebbek nála, járhat focira, amire csak középsőtől lehet, sőt, külön meg is dicsérték, hogy igazi csapatjátékos, lelkesíti a többieket. Egyedül keni a kenyerét, kakaót csinál magának, egyedül megy ki az udvarra játszani, ha kedve tartja, öltözve, vetkőzve. A legönállóbb gyerekünk. Isten éltesse, és adja, hogy sose feledkezzünk meg róla attól, hogy nem követel.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 megjegyzés:

Kriszta írta...

Isten éltesse! Ugye milyen jó hogy ilyen sokfélék?
Tetszett Heninél a hozzászólásod (a házasságos)!Köszi!

Gulácsi Orsi írta...

Isten éltesse a kisnagyfiút!:)

Kata anya írta...

Nagyon sok Boldog Születésnapot Misi!!!!!

Névtelen írta...

Mi is gratulálunk Misinek, a nagyfiúnak! Sok puszit küldünk, ajándékot majd visszük, ha megszületik a kis "névtelen": Mama és Papa

gneke írta...

Isten éltesse sokáig!

kikocs írta...

Köszönjük mindenkinek! :)

Szitya írta...

Már megint milyen gyönyörűen írtál!!! :-)
Sok boldogságot továbbra is az eddig is boldog Misinek!
Szeretettel,
Szilvi

gabi79 írta...

Sok boldogságot Misinek!

Megjegyzés küldése