Tejválság

Azt hiszem, minden szoptató anyukánál időről időre előfordul, és mindenkinek meg is vannak a jó kis tippjei a szaporításra, hogy jusson elég kaja a dednek. És mit mond minden szoptatási tanácsadó - szerintem - első körben? Bújjon össze a mama a babával, pihenjen, amikor csak lehet, és szoptasson, amennyit tud, és persze igyon sokat.
Hahaha.
Az ivást elfelejtem. Réka itthon, beteg, Misi is maradt, mert a mai nap logisztikája így egyszerűbb volt, szóval ha elindulok inni, valaki úgyis megszólít, és valami sokkal fontosabb dolog jön közbe. Összebújást, pihenést, de még a gyakori szoptatást is a fenti okok akadályozzák. Ez utóbbit még az öthónapos két foga, amit előszeretettel próbálgat, ha nem jön a kívánt ütemben a lé. Éjszakai alvást meg azok a gondok, amiket napközben nem sikerül megoldani, és éjszaka rágnak. Jó is az, egy óra alvás, szoptatás, egy óra forgolódás visszaalvásig.
Azért még kitartok, de asszem, holnap iratok tápszert. Csak hogy legyen a polcon. Cumisüveget ugyan látott már a gyerek, de nem nagyon tud vele mihez kezdeni, a nagy melegben is inkább fecskendővel itattam meg, az hatékonyabb volt.  Hogy ezt neadjisten éjszaka adagoljam... Inkább szopatom kétóránként a kis krokodilt. Még mindig jobb, mint óránként kelni, amiben volt részem sok évig. Nem is tudom, miért panaszkodok. Asszem, csak ilyen napom van. Holnap tán jobb lesz. Vagy legalább más. Valakinek tippje, hogy lehet megértetni egy kilencévessel a mértékátváltást? Azon kívül, hogy tapasztalás. Az már nem vált be.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 megjegyzés:

Orbis írta...

Övre szerelhető kulacsban mindig legyen nálad egy kis víz :) (csak vicceltem...)
De lassan elvileg kiválthatsz egy evést, nem?

És itt egy link, ez tananyag és elég száraz, meg nem is tudom hasznát veszed-e, de hirtelen ez jutott eszembe, majd még agyalok :)
www.jozsefattilaiskola.ro/files/8.%20Gáll%20Judith.doc
De amúgy tényleg a tapasztalás a lényeg. Vagyis a számfeladat tapasztalással egybekötve. Megfigyelés, becslés, mérés, hibajavítás.

Catherine írta...

Szoptatásra: görögszénamag kapszula. Nekem nagyon bevált. És reggele tegyél ki magadnak ķét másfél literes palackban vizet, hogy annyit kell meginnod aznap. Az csak a tiéd. Így sokkal könnyebb.
Mértékváltás: játékos matekkal. Ha összefutok Marci csoporttársának az anyukájával, akkor rákérdezek. Ő matek tanár és kifejezetten ezzel foglalkozik.

Kriszta írta...

Virágnál nézted a mértékegységváltást?

a mesélő írta...

Tej búzafű kapszula. Fog: te jó ég már két foga van?
átváltás: valahogy az öklük bütykein számolták Violáék, de én sem értettem. Amúgy baromi sokat kel gyakorolni ... :(

Megjegyzés küldése