Az antibiotikum dicsérete

Nem vagyok antibiotikum párti, kerüljük, ha lehet, szedjük ha muszáj. DE!
Annyira hálás vagyok a Klacid Baby gyártójának, amit tegnap óta a Nándinak is szedni kell. (És a doktornéninknek, aki felhívhattam szombat este is, és megkérdezhettem tőle, hogy mi legyen, kezdjem adni a hasmenős, hasfájós Nándinak Misiét, vagy várjunk lázat, esetleg vért, és ő nem elhajtott, hanem normálisan elmagyarázta, hogy adjuk, hogy miért. Aztán fél óra múlva meg is jött a véres kaki, megint profinak bizonyult a dokinéni, még sosem lőtt mellé...)
Szóval olyan dobozt csináltak a nem jó ízű antibiotikumnak, hogy az oldalán 10x2 kicsi perforált kör van, mindegyikre egy bacilusfej rajzolva. Merthogy napi kétszer kell bevenni, általában 7-10 napon át. A bacilusfejek napról napra egyre szomorúbbak, ahogy gyógyul a gyerek. És amikor beadok egy adagot, egy kis kört kipattintok, és odaadom a delikvensnek. Aki emiatt mindig emlékeztet rá, hogy be kell venni a gyógyszert, és biztos nem felejtjük el, és azt sem, meddig kell szedni. És nem blicceli el, mert rossz ízű. Igaz, az 5 mm átmérőjű kis papírdarab képes elveszni, és akkor szomorúság van, de jön majd az este (vagy a reggel), és újra lesz.
Egy cseppet reménykedek, hogy olvas valaki, aki marketinges vagy csomagolásfelelős valami gyógyszergyárnál, és koppintja az ötletet. Mert szenzációs. Lehet, hogy nem minden gyereknél, de az én tárgyfetisisztáimnál, akikkel kész közelharc a szekrény mögül előhalászott, tépett, 3 csíkkal díszített papírdarabot kidobni, mert állításuk szerint már hetek óta keresték, és gyönyörű emlékük fűződik hozzá, szóval az én gyerekeimnél nagyon ütős. Szerintem van azért még ilyen gyerek a világon, nem is egy.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 megjegyzés:

gabi79 írta...

Most, hogy írod, tényleg ilyen volt a doboza :-) Én nevettem is anno rajta, hogy milyen jópofa, a borzalmas íze mellett. Sajnálom Nándit, jobbulást nektek!

Norcsi írta...

nálunk is bejöttek a fejecskék :)
Bár pár nap múlva rejtélyes módon az egész doboz "eltűnt". Mármint persze csak a csomagolás.
Jobbulást kívánok a gyerekeknek!

gneke írta...

Jelzem a kolegáknak;)

Tündérke írta...

Szerintem is zseniális :-)
Annának is kellett szednie, és állandóan szomorú bacilusokat rajzolgattunk :-)

Megjegyzés küldése