kaszkadőr edzés

Az utóbbi időben azon gondolkozom, hogy elkezdek írni egy aspergerrel kapcsolatos blogot. Valószínűleg, ha a jövő heti utolsó vizsgálat Ábel autizmussal való kapcsolatát megerősíti, akkor meg is lépem, mert úgy néz ki, az életemet mostanában ugyanúgy kizárólag ez határozza meg, mint annak idején a gyerekek, a nagycsaládos lét, amikor elkezdtem ezt a blogot írni. Oké, hogy még mindig jó nagycsaládban élni, de valahogy ezek a sajátos nevelési igényű dolgok annyira más szintre helyeztek sokmindent... Nem voltunk átlagos család soha, de mióta papírunk is van róla, valahogy más ide írni...

A problémamegoldás fényében mindent megmozgatok, hogy Nándit valahogy egyensúlyba hozzam, és az őt leginkább bántó dolgokat felszámoljam, más szintre helyezzem, segítsem, hogy megbirkózzon velük. És hogy valahogy közösségben tartsam. És muszáj valamit sportolni.
Egy véletlen beszélgetés során hallottam a kaszkadőr edzésről, amiben az anyuka azt mondta, hogy a gyereke végre úgy érzi, hogy nem lóg ki, nem más. Ez csütörtökön volt, pénteken telefonáltam, szombaton este pedig ott voltunk az edzésen, szereztünk fakardot is, átszerveztük az életet, mindent megoldottunk.

Két órás edzésből egy órát vívtak, fél órát bukfenceztek, fél órát pedig zuhanni tanultak. A nagyobbak 5 m magasból, Nándiék csak kb. 1.80-ról. Volt orrvérzés - sírás nélkül -, volt sírás a kudarctól, volt újrakezdés, büszkeség, önfeledt öröm, kötelességtudat, lelkesedés, lógó nyelv. És azóta békesség. Nem kötekszik, nem verekszik, nem veri le a sérelmeit másokon. Vagy legalábbis lényegesen kevesebbet.

Azt mondta, hogy a suliban majd akkor mondja csak el, ha már szépen tud zuhanni. És hogy gyakorolni kell még egy-két dolgot. Már gyakorol is Misivel, vívnak, a korábbi életveszélyes kardlengetés helyett kiszámított mozdulatokkal. Alapállás, kitörés...

De jó lenne, ha megmaradna.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 megjegyzés:

Catherine írta...

Drukkolok, hogy ez az edzés megoldást adjon legalább egy részére a problémáknak. A cél felé vezető úton minden kis siker örömet okoz. Ki fogod tapasztalni, hogy kinek mi a jó, és hogy lehet harmonikus életetek, mint azoknak a családoknak, akiknek ez könnyebben megy. Sikerülni fog, és akkor elégedetten dőlhetsz hátra, mert te sokkal többet tettél ezért, mint más.

Catherine írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
a mesélő írta...

Majd írd meg, hogy hol a másik blogod, mert olyan ritkán jössz, hogy nem is igazán tudom, hogy hol tartotok most. Melyik gyereknek milyen papírjai is vannak és,hogy Nándival mi újság a suliban?

Megjegyzés küldése