Egy hét múlva advent

Egyik legnépszerűbb bejegyzésem a mesés-színezős adventi naptárunkról szóló, amit idén is szívesen megosztok bárkivel, ezúttal ingyen, aki ír egy e-mailt a kikocska freemail címre.

A tavalyi dilemmám idén is él, hogy mindig fosztjuk, fosztjuk az adventi naptárat, ahelyett, hogy létrehoznánk valamit karácsonyig. És nekem ez ellentmondás. Most nekem lett egy felnőtt, annak örülök, az igazi épülős lesz, belülről épülős :) De a gyerekekkel megint bajban vagyok.
A tavalyi jóság lerajzolós - zsákba betevős a kivett csoki helyére kicsit hosszadalmas volt, a vége felé már teljesen elveszítették a lelkesedésüket.  Ahogy tavalyelőtt a puzzle utolsó darabja sem érdekelt senkit. A nagy papírkarácsonyfára dísz ragasztós, idén valószínűleg, afelé vinne, hogy hasonlítgassák, hogy ki mennyi jót csinált, és fikázzák egymást. Szóval most keresek valami mást. Ha valakinek van ötlete, szívesen veszek bármit!

Aztán még a karácsonyi készülődéshez is jöhetnének ötletek. Ilyen saját készítősek. És adok is :)
Amit idén nem hiszem, hogy csinálok, legalábbis nem meglepetésből, az pl. a szerencsesüti, amivel tavaly mindenkit elárasztottam. Nagyon népszerű volt, meg finom is, érdeklődésre szívesen osztom a receptet, meg az idézeteket. :) Tavaly válogattunk vicces graffiti szövegeket, azokat tekertük bele, a jó hangulatú összeröffenéseken dobott még egyet. Van még angol nyelvű bölcsességek, meg igés is. Az adventi vásárra is viszünk ki eladni. Nem fogok tojáslikőrt és krémlikőrt sem csinálni. A tészta-karácsonyfa díszek helyett is valami mást láttam meg idén. Kimarad a fűszerecet, és lassan kifutok az időből a fűszerolajakat illetően is, pedig arról tavaly is lecsúsztam, mert későn álltam neki. A szokásos gyerekképes 13 oldalas naptár is lesz, ez már rendelés, kötelező jelleggel, ezt is szívesen elküldöm akárkinek, aki kéri, csak a képeket kell betenni, esetleg jelölni a családi ünnepeket valamivel.
Nagyon keresek viszont valami ötletet olcsón összehozható tárolódobozhoz, ami jól mutat, kb 15x7x7-es, vagy kicsit nagyobb :)

És sokat gondolkozom rajta, hogy hogyan tudnánk megoldani, hogy minden nap készítsünk valami apróságot a lakás szépülésére. És mit. És hogy milyen útvonalat járjunk be az idei roadshow-nk alkalmából. És hogy idén mit csinálnak a rokonságnak a gyerekek. Már egyszer megvolt, de elfelejtettem... :)

Na, ennyit hirtelen a karácsonyról. Mert mindjárt itt van.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Kikocs!

A dobozzal kapcsolatban eszembe jutott egy emlék technikaóráról. (Persze nem mindegy, mire kell, és mi mutat jól...) Újságpapírból csináltunk dobozt:)
Keskeny csíkokat hajtogattunk (a több réteg strapabíróbb), és utána "összefontuk", olyan négyzethálósan, mint ahogy a textileket szövik. Először készült el az alja, ahol pedig jött az oldala, egyszerűen fel lettek hajtva az addigi csíkok, és úgy kerültek bele az újak. A végén szépen el lehet dolgozni a belső oldalon a végeket. Remélem érthető lett...
Valamilyen színes papírból vagy aprómintás csomagolópapírból jól nézhet ki.

Kata

kikocs írta...

Köszönöm Kata! Érthető! Csak azt hiszem, nekem ettől strapabíróbb kellene :( De még átgondolom.

Kata anya írta...

Szia kikocs!

Nálunk a tavalyi Adventi naptárba olyasmik voltak,hogy:családi palacsinta sütés,esti plussz mese olvasás,családi szánkózás,süti sütés,itt van helybe 1-2 program ilyenkor(bábszínház,kiállítás,kézműves foglalkozás) akkor ezekre megyünk el,Mikulás bácsit meglátogatjuk(ez is helyi program) és most olvastam Csöppkénél még 1-2 jó dolgot.Körülbelül idén is ilyesmit fogok kitalálni de 1-2 csoki,olvadós rágó,pezz biztosan lesz.Hááát az ajándékokkal bajban vagyok,mert többnyire idén saját készítésüeket szeretnék adni a felnőtteknek.Várom szívesen az ötleteidet.

Gulácsi Orsi írta...

Kérlek nekem küld át a mesés Adventit és a gyerekképeset is. Nem tudom mi lesz velünk idén karácsonykor olyan nagyon reménytelennek tűnik, hogy még ezt is végig tudom e csinálni.
Köszönöm!
gulacsiorsi@gmail.com

vargaera írta...

Kedves Kikocs!

Vargaera vagyok, három pici anyuja, küldök meghívót neked, mert egy ideje be-be kukkantok hozzátok (Orsitól találtam ide)...

Egyszer "találkoztunk" már személyesen Óváron (idén a bábkertben) - de akkor még nem ismertem a blogodat, csak utólag azonosítottalak magamban :))) - a találkozás annyi volt, hogy tesód kerámiáiból vásároltunk (azóta is ebből iszom minden reggel a kávét, és közben eszembe juttok :)) - a lényeg, ott voltatok ti is a gyerekekkel :)

A tárolódobozról: én is ezt szánok idén mindenkinek ajándékba: textil tárolódoboz (tildás könyvből), maradék anyagokból, könnyen összehozható. Ha gondolod, beszkennelem neked és elküldöm a leírását! Varrógép kell hozzá és nyugodt félóra :)))

vargaera81@yahoo.com a címem - ide írj, az emailemet naponta megnézem, blogolni sajnos alig van időm...

Szitya írta...

Szia kikocs!
E-mailben küldök neked egy ötletet! Puszi!
Szilvi

Megjegyzés küldése