Birtokba vettünk...

...két fél szobát!
Kedden, amikor megint újabb dolgok derültek ki, megpróbáltam elfogadni és tudomásul venni, hogy elképzelhető, hogy a szükségállapotunkból (értsd nappali-konyha, 6 fővel) mennek majd a gyerekek iskolába, és hogy ezt hogy fogom megoldani. Csak néhány megoldandó finomság: a tetőablak nem fér be, mert pont az a szarufaköz kisebb, az ablakokat nem lehet körbe purhabozni, alattuk viszont akkora rés van, hogy fel kell falazni, amire szintén nem számítottunk, így kell rá ember. Én pedig rosszul, bár talán már javulóban, de a festést nem tudom vállalni. Mindeközben ugye úgy csomagoltam össze, hogy augusztus közepén már vígan fenn lakunk, tehát 1-2 vésztartalékon kívül minden hűvös időre való, és iskolára készülős cucc dobozok és zsákok mélyén, a garázsban, előttük az összes bútorunk... Nehéz volt beletörődni, hogy ez is lehet Isten akarata, és most nagyon boldog vagyok, hogy mégsem az. Mert csütörtökön szakadt reggel az eső, pedig az Accu weather váltig azt állította, hogy napos, időnként felhős idő van, és nem tudtak a tetőn dolgozni, úgyhogy a mesterek elvállalták a belső munkát. Nem lett ugyan kész minden, de régi gyerekszoba két fele elkészült: Rékáé és a mienk. Péntekre megérkeztek a padlószőnyegek is, és ma a papa is szabadnapos volt, és az egész napját ránk áldozta: helyére került ez is.
Az álmaimból le kellett ugyan adni, mert a bútorpakoláshoz teljesen érthetően senkinek nem maradt kedve, de az ágyunk teljes méretében fent van, a gyerekek igaz, szivacson alszanak, de szintén fent, és tulajdonképpen az sem baj, hogy velünk. Hatalmas élmény volt, hogy elaludtak, és én ki tudtam jönni fellélegezni, tudtam néhány szót váltani Gergővel, ettem egy tányér meleg levest - meg tudtam melegíteni, mert nem zavart senkit az alvásban!!! Hihetetlen. Ilyen körülmények között kit érdekel, hogy a fenti fürdőszoba ablaknyílása be van cserepezve? Hálás szoktam lenni azért, hogy ilyen körülmények között lakhatunk - bár az általunk 6 fővel lakott házat azért adta el az előző tulajdonos, aki egyedül lakott a fiával, mert kicsi volt nekik -, de ez a hála most megsokszorozódott.

Nagyon várjuk a fiúk szobáját is, már csak azért is, mert Réka egyenlőre időnként visszaél azzal, hogy neki már van saját birodalma - abszolút meg van értve -, és hadd csukja magára majd a két fiú is az ajtót. És jelenlegi állás szerint az is elkészül szerda estig, és csütörtökön költözhetünk fel, és a papa is ráér, csak Gergőnek kell bemenni egy pár órára a dolgozóba. Jaj, de szép lenne!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szuper hírek, jó lesz nagyon!
Lehet reménykedni egy kis nézelődésben?
Amennyi "belefér". Ha gondolod.
Nagy lépés ez a gyerekeknek is.
Jó egészséget hozzá!!

Megjegyzés küldése