Tető-ügy 2. (szerintem lesz még...)

Nem is tudom, akarok-e írni arról, hogy tető-ügyben miken mentünk keresztül a napokban... Az elektronikus naplónak köszönhetően csaknem megbolondultam, mindenki mást mondott. A legszebb az volt, mikor azt mondták, hogy a gipszkarton falat nem csinálhatjuk meg mi, valaki olyan kell, akinek van végzettsége hozzá, mert nem lehet naplózni. 4 nagy listára küldtem ki a kérésemet, egy válasz sem jött. Rengeteg festő, kőműves és egyéb csinál gyönyörű gipszkarton álmennyezeteket és szobrokat akár, de végzettség nélkül. Úgyhogy ytong fal lesz. Kőműves van. Akár minden lábujjamra is.

További kínokat álltunk ki a napló készenlétbe helyezésével, amit józan paraszti ésszel elvileg meg kellene tudni csinálni, de nem lehet, és ezt mindenki tudja, mert tanfolyamokon tanítják. 345 db különböző segédlet van fent, de magyarázni nem magyaráznak, hogy mi mit jelent, mik a lényeges hiányosságok, miket kötelező feltölteni. Kérdést írásban tehetsz csak fel, sem személyes, sem telefonos ügyfélszolgálat nincs, csak automata. A kérdésre a honlap tájékoztatása szerint 3 napon belül válaszolnak, vagy megmondják, hogy mikor fognak. (Nekem válaszoltak 1 nap alatt, de a kérdéseimnek csak a felére.)
A fő probléma az volt, hogy kiderült, hogy nincs záradékolt engedélyezési dokumentációnk, mivel pont a digitális engedélyezésre váltáskor kaptuk meg az engedélyt, és nemes egyszerűséggel nem küldék ki a papír alapúakat sem. A másik gond az volt, hogy nem tudtuk feltölteni dokumentumokat a rendszer és a net önfejűsége miatt, viszont 5 munkanapos átfutást írtak, és az keddre jött ki, mi meg hétfőn akartunk kezdeni, muszáj volt beküldeni a kérelmet. Emiatt tövig rágtam a körmöm, és lélekben lemondtam arról, hogy kezdjük a munkát. Egészen szerda éjjelig bírtam a terhelést, és tudtam rezignáltan tudomásul venni az újabb és újabb akadályokat, amikor azonban realizáltam, hogy az önkormányzatnál péntek délelőtt talán még meg tudom szerezni a szükséges papírokat - természetesen csütörtökön este el akartam kísérni a gyerekeket anyuékhoz, ami így ugrott -, de csütörtökön áramszünet miatt semmi nem lesz és hétfőtől igazgatási szünet, így lehet, hogy nem lesz bent senki pénteken sem ügyfélszolgálati időben - volt már rá példa - , és akkor csak három hét múlva indíthatjuk el a naplót, tehát nem lesz építkezés... Na, akkor azt mondtam, hogy oké, hogy legyen meg a Te akaratod, de most azonnal akarom tudni, hogy mi is az. Mert én elviselem, hogy itt lesz az építőanyag még októberig, és hogy vissza kell pakolni az emeletre, aztán újra le, de ezt a bizonytalanságot nem.
Jó fej volt a Mindenható, vette az adást, fél óra pánik után a szuperjó építészünk végre visszahívott este 10kor, és jól megnyugtatott. Aztán ma délután elfogadták a készenlétbehelyezési kérelmünket,  a hiányok ellenére, és idevezérelt a Jóisten egy srácot az ácsunk révén, aki azért jött, hogy feltegyük neki a kérdéseinket, mi meg leültettük a gép elé, megcsináltattunk vele mindent, és mostantól semmi, de semmi dolgunk az építési naplóval, csak a végén lezárni, és megkérni a használatbavételi engedélyt. (És beszerzni az önkormányzattól a záradékolt engedélyezési tervet...) És bár utólag szégyellem a pánikomat, hiszen anélkül is rendben lett volna, de azért csak felfedeztem abban is az isteni akaratot, mert ha nem pánikolok, nem írok sms-t az ácsnak, ő nem küldi ide a srácot, és sokkal tovább tart a napló átadása.

Úgyhogy minden a helyére került. Hétfőn kezdik a munkát, TÉNYLEG! az ismerősöm szerzett egy másik csapatot, akikkel megcsinálnak minden munkát,  van felelős műszaki vezető is, csomó szerződésünk, és becsszóra ígérték, hogy iskolakezdésre meglesz, ha nem lesz nagyon esős az idő. Nem hiszek benne, hogy zökkenőmentes lesz, de reménykedek, hogy legalább sulikezdésre jó lesz minden. És imádkozunk az esőmentes, nem meleg időért.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Te jó ég.
Ennek még az olvasásába is belefáradtam.
Kitartást Nektek!!

Névtelen írta...

ja, azt az elektronikus naplót meg eszik, vagy isszák?

Megjegyzés küldése