Pszichoszomatika

Beteg. Vagy nem. Mindegy, a lényeg, hogy Réka itthon van, orvosi javaslatra, de annyira azért nem egyértelmű a történet.

Az úgy kezdődött, hogy múlt héten csütörtökön náthás volt, nyűgös, és volt kis hőemelkedése, ezért itthon tartottam. Gondoltam, négy nap alatt kikúráljuk, inkább, mint belemásszunk valami komolyabba. Annyira nem volt egyszerű, mert nekem bőven van most dolgom, de megoldottuk. Aztán szombaton éjjel elkezdett köhögni, de még mindig úgy éreztem, hogy ez nem igazi betegség, meg is beszéltük, hogy hétfőn megy iskolába. Erre vasárnap éjjel produkált egy 38.5-öt. Reggelre semmi, kis köhécselés, ugyanez délután is. Mégis, mondom, már 5. nap, elviszem dokinénihez. Pontosan ugyanolyan tanácstalan volt, mint én. A határán van valaminek, vagy beteg, vagy nem. De ha igen, akkor már nem egyértelmű, hogy vírus vagy a vírus folytatásaként baktérium. Kaptunk két igazolást és egy antibiotikum receptet. Ha nem lesz többet lázas, mehet szerdán, ha lázas, akkor kezdjük el a gyógyszert és maradjon a héten. Úgyhogy az egész nap tünetmentes lányom hétfő éjszaka megint produkált egy 39-et, megbeszéltük, hogy akkor marad egész héten, és jön a gyógyszer. És onnantól fogva kutya baja nem volt, pedig csak kedd este kapta meg az első adagot. És azóta sem nátha, sem köhögés, sem láz, sem nyűg. Tökéletes kiegyensúlyozottsággal gyilkolják egymást a testvéreivel, és nagyon hosszú ideig képes nyaggatni, hogy engedjem ki az udvarra játszani.

Ahogy így átgondoltam, Réka az egész első félévben alig volt beteg. Az első héten egy fosóshányós miatt hiányzott két napot, aztán a karácsonyi szünetet hosszabbította meg két nappal. És aztán úgy is kezdtük a januárt, hogy még egy hét, ezek még élettanilag belefértek, mert igen sok vírust vegyítettünk az ország különböző pontjairól. Viszont pár hét iskola után megint volt egy jó hosszú hét betegség, és két hét után ez a mostani. Ami sok egy alapvetően egészséges gyerektől, akinek egész erős az immunrendszere. Most én beszámítom ezt a sok betegséget ennek a töményen bacis télnek és tavaszelejének, és remélem, hogy nem a kisfiúról szól, aki miatt ugye minden holmiját a táskájába pakolva hordja. Mindenesetre akármelyikről is van szó, a télnek vége, és a múlt csütörtökön ültetés is volt, így most kislány mellett ül Réka, úgyhogy ezennel lezárom a betegségek árját.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 megjegyzés:

Timi írta...

Jobbulást!

Vekerdy írásaiban szinte tipikus a jól viselkedő, jó tanuló kislány, aki különféle betegségeket szed össze... nem tudom Rékának testi vagy lelki, de bármelyik is, szabaduljon meg tőle!

Erika írta...

Lehet, hogy csak elfáradt Réka, az első év az iskolában elég megterhelő tud lenni. Nekem a Gábor szokott időnként "beteg" lenni, egy nap itthol és minden oké.

Megjegyzés küldése