A tetőszerkezetről és a távoli gyermekeinkről

Lassan egészen profi leszek tetőügyben, bár nem szeretnék. Bekövetkezett a rémálmom, amire igaziból nem számítottunk, csak egy ilyen "annyira bénák nem lehettek, akik a tetőt csinálták, hogy ezt is kihagyják" ötlet volt a felméréseknél. De mégis annyira bénák voltak. Az van, hogy a belső párazáró réteg is hiányzik (az ellenléc, a szigetelés, a páraáteresztő fólia és társai mellett). Vagyis egy toldott-foldott kátránypapírvalami van, de ez kevés.

Ami azt jelenti a mi esetünkben, hogy a tetőtér teljes belső burkolatát is cserélni kell, mert a párazárót csak alulról lehet betenni.

Nem tudom, mit mondjak. Megoldásokon agyalunk. Pénzt és időt kéne megtakarítani..

A gyerekek meg a messzi Mosonmagyaróváron hedonoznak a nagyszülőknél. Vagyis a nagyok. Mert Ábel itt van velünk, és szörnyen érzi magát egyedül, a tesói nélkül. Ma már beszélt velük telefonon, az némileg megnyugtatta. Ő vuki nyelven beszél, a nagyok meg pont úgy, mint a csillagok háborújában, ismétlik, hogy szerintük mit is mondott. Cukik nagyon. Ez a pici egyáltalán nem élvezi, hogy csak ő van...

A nagyoknak jó. Réka kapott legyezőt a mamától, amire már nagyon régen vágyott. Mondta, hogy nagyon szép volt a lila, de amikor kinyitotta a pirosat, háááát! "Anya, ha meglátod, azonnal meg fogsz érteni!" Hihetetlen, hogy mennyire nagyosan, választékosan és érthetően beszél Réka. Itthon, mikor ugye 100 kívánság van, és mindent olyan gyorsan kell elmondani, nem is tűnik fel, de most telefonban... Szóval nagyon élvezetes volt hallgatni :)
Nándi élvezi, hogy tágak a határai a kütyühasználatnak, és egészen a határokig elmegy. Ennek ellenére ma délben azt mondta, mikor ebédnél ki kellett kapcsolni a gépet, hogy "hiába rosszabb otthon, akkor is hazamegyek".
Misinek nagyon hiányoztunk, hiányzunk, de a papa a legjobb barátja. Vittünk Misinek bicót, mert papa is mindig biciklivel megy mindenhova, és most kalandoznak, aminek többnyire a végén mindig van valami finom dolog is. És hát ott vannak a pipik, a nyuszi,  nagy kert, a papa ötletei a gyerekkorából, aminek köszönhetően van kard és nyíl és falovacska is, meg valódi kőfejtő, igazi gyerekparadicsom van.

Szóval mindenkinek jó és hiányzunk egymásnak, és remélem, hogy mire hazajönnek, már nagyon látványos lesz a haladás, hogy lássák, nem hiába voltak távol. ű

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 megjegyzés:

kikocs írta...

hát, ez a cikk sem mond mást, mint az ács. A párazáró réteget csak belülről lehet betenni, ha kívülről csomagoljuk, befülledhet a szarufa... Ennek a rugalmas akármilyű fóliának utánanézek, ez lehet az egyetlen megoldás.

kikocs írta...

Ja, és a gyerekek szombaton jönnek. :) Amikor meg hazajönnek, a másik mamáéknál lesznek napközben valószínűleg, mert itt nem nagyon férünk el...

ivetabt írta...

Mi gerendákig szedtük le az egész tetőt a beépítés során, mivel a cserép alá rakott fólia nem volt alkalmas a beépítésre.
Az én kisebbik gyerekem egyébbként japánul beszél, úgy állapítottuk meg.

Megjegyzés küldése