Papírfalók

Mióta Réka iskolás, Nándi nagyon rákattant az ülőmunkákra. Feladatlapozik folyton, számol, lassan az ötös számkörben ugyanolyan biztos lesz, mint Réka, és ami a legmeglepőbb, rajzol. Nagyon belelendült. Leül, és 15-20 lapot is telerajzol. Marokra fogja a ceruzát, a másik kezével pedig irányítja a hegyét a papír közvetlen közelében. Látványnak sem semmi, de a rajzai is hihetetlen fejlődésen mentek át. Elsősorban rakétákat, repülőket, autókat és tankokat rajzol, mindegyiket rendőr változatban is. Értsd, kék és piros villogó van rajtuk valahol. És rákapott az emberrajzokra is. Nagyon szeretem a stílusát, én különlegesnek látom - ahogy Réka rajzait is -, Nándiéit is megismerem akárhol a csigavonalakról, nonfiguratív formákról, amikkel tarkítja a műveit, csak az alkotás kedvéért. Egy időben összepöttyözte a lapot, majd összekötögette a pöttyöket. És örült. Rajzol, és rajzol, aztán történeteket mesél róluk, másik világba kerül, ahogy elmélyülten húzogatja a vonalakat. Réka nézte a minap, nézte, majd kijelentette, hogy nem ér, hogy Nándi szebben rajzol nála. Azóta ritkábban látom, hogy leülne  a leány alkotni. Ezt eléggé sajnálom. Főleg, mert szerintem nem is lehet összehasonlítani a műveiket, más kategória, így nem is lehet egyik szebb, mint a másik. És azért a két év korkülönbség is látszik!

Misi persze, mint mindenben, követi az alfa hímet, és rengeteget firkál. Firkamirka minden rajza, ő így hívja. Merthogy szerinte ő nem tud. Két hete leültem mellé, és rávettem, hogy legalább próbálja meg. Úgyhogy megszületett Misike első emberfeje is. Még haja is van. Nagyon büszke volt magára, hogy mégis tud  :) 

Ezek pedig két kedvencem Nánditól. Azt szeretem bennük, hogy olyan kifejezőek. Gyanítom, hogy előbb az alkotás született, csak aztán a címek, de akkor is. 
Az első az anyarobot. 

A legkedvencem pedig a "hozzád futok az óvódában" c. 


Azt hiszem, nem kell különösebben kommentálnom őket :) 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 megjegyzés:

Tündérke írta...

Nagyon jók :-)

Szitya írta...

Nagyon tetszenek. A rajzok, meg a hozzájuk rendelt címek!

Kati írta...

A második tényleg nagyon-nagyon aranyos:)

Dius írta...

Tényleg jók. :)
Rékának meg súgd meg, hogy lányos rajzokat csak ő tud rajzolni, hátha visszatér a kedve. :)
Az a "hozzád futok az óvodában" című rajz különösen kedves, gondolom könnyekig meghatott Téged is. :)

Katy írta...

Nagyon jók! :) Jól látom Anya nyalóka van a kezedben? :)) Vagy csak én látom bele?

Megjegyzés küldése