Cirkusz

Az Anna-Peti-Gergő teljesítménytúrából újabb pontot húzhatok ki, mégpedig a cirkuszt. Ezt sem teljesítettük maradéktalanul: perec és almalé helyett pattogatott kukoricát és nyalókát kaptak a gyerekek, és a műsor is határozottan más volt, mint amiről a mesében szó van. Borzasztóan sajnálom, hogy az utolsó alkalmak egyikén voltunk, és hiába ajánlgatom a kínai Fenmo előadást, úgysem lehet megnézni. Pedig nagyon jó volt, az utóbbi évtizedekben kialakult cirkusz-előítéleteimet maradéktalanul törölte. Színvonalas, jól összeállított, elismerésre méltó produkciókat láttunk, amiket mintha kisujjból ráztak volna ki. Még ha némelyik szám engem kicsit untatott is, egyik sem tartott túl sokáig, a gyerekeket is végig lekötötte. Nem  volt állat, bűvész, bohóc, légtornász. Gergő úgy jellemezte, hogy csomó olyan dolgot csináltak, amiket a filmekben trükkökkel szoktak megoldani. Egyébként a Jackie Chan filmek nekem is eszembe jutottak :)

A nagycsaládos egyesületen keresztül vehettünk nagyon kedvezményesen jegyeket, évente egyszer szokott lenni ilyen lehetőség, már sejtem, hogy jövőre, vagyis idén is élünk majd vele, ha megtehetjük. Misi miatt aggódtunk, hogy majd ki kell vinni, végülis még három éves sincs, nos, ehhez képest a Misi volt az, aki szinte mozdulatlanul és hang nélkül, a szék szélén ülve, meredten bámulta az előadást. Réka hozta a formáját, a vőlegényével nyüzsögtek, nem tudott megülni a fenekén, kiabált, izgult és aggódott, ámult és bámult. Nándi pedig magára vállalta a gonosz manó szerepét. Merthogy mindig kell, hogy legyen a három gyerekből egy, akinek nem jó az, amit csinálunk. Még akkor sem, ha élvezi, muszáj előadnia azt, hogy neki most rossz. Úgyhogy jó hangosan kérdezgette, hogy mikor lesz már szünet. Persze nem mindig, többnyire tátott szájjal bámulta a porondot, vagy kérdezett. Ilyeneket:
- Miből van az arcuk? Műanyagból?
- Nem, csak nagyon ki van festve a szemük.
- Nem a szemük, hanem itt az álluk meg a pofijuk! - mutatja
- Nem, nem műanyag, az a valódi arcuk.
- Ők gyerekek?
- Nem, csak alacsonyak.
- Miért alacsonyak?
- Mert a kínaiak általában alacsonyabbra nőnek.
- De vannak gyerekeik?
- Igen, lehet, hogy vannak.
- Miért nem hozták magukkal őket?
- Lehet, hogy magukkal hozták őket, csak most éppen nem látjuk őket, mert nem nézik az előadást.
- Miért látszik a néni feneke?
- Mert így jobban látszik, hogy milyen könnyen hajlítgatja magát.
- Kakilnia kell?
- Nem hiszem.
- A kínaiak hogy beszélnek?
- Kínaiul.
- És tudnak magyarul?
- Lehet, hogy van, aki tud.
- Azért nem beszélnek, mert nem értenénk meg?
- Nem, azért, mert inkább azt mutatják, hogy milyen ügyesen tudnak tornázni.
- A néni a kínai éttemben kínaiul beszélt?
- Igen, kínaiul is beszélt.
- De tudott magyarul?
 És így tovább a végtelenségig. Gyakorlatilag végigkérdezte az előadást. Viszont amitől tartottam, nem jött be, mármint hogy itthon majd rögtön gyakorolni kezdi a látott kunsztokat :) Szerencsére :)
Mindenesetre a lényeg, hogy nagyon jó volt! És bár már lemaradtatok róla, a youtube-on találtam egy kis ízelítőt belőle.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 megjegyzés:

Bartos Erika írta...

Nem csodálom, ha a gyerekek szája nyitva volt, mert az enyém is úgy maradt...
Erika

noracska írta...

Mi is pont ott, pont a szünetben, nyalóka, pattogatott kukorica, csak a nagycsaládos jegyekről nem tudtunk... Meg nálunk Anka az első másodperctől rettegve Boti pulcsija alatt élte túl a két órát... De nekünk is nagy élmény volt...

4Gyerek írta...

Egészségben, boldogságban, békességben gazdag új évet.
Ez a cirkuszosdi eszméletlen jó lehetett. Főleg mikor épp figyelhettél a porondon történtekre.

Puszi

dharma írta...

Nagyon jó lehetett az előadás a videó alapján! Azért a kakis kérdés sem maradt el :D

Megjegyzés küldése