Ceruzafalók

Na, mióta Réka iskolás lett, Nándi meg beleszeretett a rajzolásba, sokkal többet járunk papírboltba, mint eddig. (December eleje óta elfogyott egy ötszázas csomag papír, úgy, hogy közben azért nem voltunk itthon több mint egy hetet, és oviba is jártak) Én nem emlékszem, hogy amikor mi gyerekek voltunk, mi volt, de nem emlékszem rá, hogy ilyen sokszor kellett új ceruzákat meg egyebeket venni. Vagy csak lassan telt az idő? Valami miatt az van bennem, hogy az egy 6db-os színes engem végigkísért egy éven keresztül...

Igyekszem legalább közepes minőségű ceruzákat venni a Rékának, de most már egy kicsit sok lenni. Iskolakezdésre beszereztem neki háromszög alakú, vastag grafitokat és színeseket. Jól is bírták a gyűrődést, nem törögetett ki a hegyük, nem fogytak. Aztán a tanítónéni szólt, hogy inkább vékonyak legyenek a grafitok, mert szebben tudnak írni azzal, mivel tovább maradnak hegyesek. Abszolút jogos volt a kérés, lecseréltük. A grafitok akkor kezdtek el fogyni. 6 db-ot vettem, három került a tolltartóba, a végükön a monogrammal. Két hét múlva már a tartalék hármat is be kellett vetni. Aztán előkerültek a nem háromszög alakú, tavaly óvodában kapott ceruzák is, összesen 8 darab. Rövidesen megvettem az újabb hatos csomagot. És tegnap a harmadikat. Összesen 3-4 darabot láttam elfogyni, a többit simán elveszítette még előtte. És nem feltételezem, hogy ellopták,  elcserélték, mert rajta a monogramm mindegyiken.

A színes ceruzák még durvább. Szintén monogrammosak, és mindig kapnak a fiúk is, mert itthon is jócskán megy a rajzolás, így mondjuk legalább lehet cserélgetni. A színesek ugyanis eszméletlen módon fogynak. Mióta Réka kérte, hogy mindenkinek vékony van, legyen neki is az... Sokáig kérte, engedtem, itthon úgyis elhasználják a többit. Ez olyan október környékén volt, most fogyasztotta el azóta a HARMADIK tizenként színű készletet. Ezeket nem veszíti el, ezek elfogynak. Marad belőle 2 centi. Persze nem minden szín, de 5-8 biztosan. A legdurvább az volt, amikor két hét alatt tűnt el gyakorlatilag egy készlet. Most megelégeltem, és visszatettem a hiányzó színekből a vastagokat. Azoknak nem törik a hegye, vastagabb a belseje, és egyébként is, könnyebb velük bánni. Réka szerencsére nem akadékoskodott, mert az egyik kislány menőnek találta a vastag ceruzáját, a másik a vékonyat, és így mindkettőnek meg tud felelni :) Persze a radírok is fogynak, de azt hiszem, ez szinte természetes. Még jónak is mondhatom az arányt, mert az év eleji beszerzett négyből még mindig van kettő...

Tegnap kapott a leány egy kisebb hegyezőt, két radírt (tartalékba), meg ugye a hatos ceruzát, és nagyon meglepett, mert borzasztóan hálás volt, szemmel láthatóan nagy örömet szereztem neki. Eddig ezeket mindig természetesnek fogadta. Most meg nem győzött hálálkodni, sugárzott, boldog volt, a radírjával aludt. Nagyon meglepődtem, és persze nagyon örültem az örömének. Réka meg azon, hogy "jé, anya, te mindig örülsz, ha valakinek örömet okozol!" Jé, tényleg :)
A nagy örömnek köszönhetően sikerült kihagynia a ceruzapakolással járó szokásos zsörtölődésemet is, kíváncsi vagyok, vajon meddig tart így a holmija. A kapott dolgok feletti öröm talán jobban eszébe juttatja majd, hogy figyeljen jobban a cuccára, mint az, hogy piszkáltam érte :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 megjegyzés:

Csipkerózsika írta...

Nálunk is rengeteg ceruza elfogyott alsóba, nem győztem pótolni, legtöbbször elhagyták gyerekek.Bár kis Istim még mindig apassza tolltartóját, de a hetedikes lányom már oda figyel dolgaira.
Szóval csak idő kérdése, és nem mi fogunk fenntartani pár papírírószer boltot..:))

Mézeskalács írta...

Csak hogy megnyugtassalak ugyanígy fog telni a második osztály is:) Harmadikra nálunk már a színes ceruzák elég jól tartották magukat, de a grafit, radír, faragó....hát mit mondjak, lehet hogy egyszerűbb volna, ha vennék egy írószer boltot:)

Dia írta...

Úgy néz ki, ez sok tényezőtől függ. Csak tippelek: ceruza, gyerek, tanító. Legalábbis nem tudok másra gondolni, mert a Kata lányom, aki szintén elsős, még mindig az első 12 darabos színes készletét használja és még a fele sem hiányzik (grafitból már pótoltam az eredeti 4-ből kettőt). Viszont a fiam, amikor elsős volt, kb. úgy állt, mint Rékátok, már október végén a 3. készlet színest fogyasztotta és nem azért, mert elhagyta.
De hogy meg is nyugtassalak: a 2. osztályt 2 készlettel végig csinálta ő is. :))

Szitya írta...

No, kikocs, megnyugtattál!
Azt hiszem, valahol már én is írtam erről... Én már nem is számolom, hogy hány ceruzát veszek... Legutóbb múlt hét végén jártam beszerző-körúton. A ceruza-hegyező is ludas lehet a dologban, úgyhogy én most rászántam magamat egy olyan régi, tekerős-tartályos ceruza-hegyezőre (hogy úgy vehessen kézbe a dolgot, hogy közben ne legyenek vízhólyagok az ujjaimon...). Sokat várok tőle... :-)

Anikó írta...

Én sem bírom követni a fogyasztást!:-)Iskolakezdéskor, minimum a dupláját veszem a három iskolásnak, de azóta, szinte minden héten kell, egy + füzet, vagy ceruza, vagy toll, vagy radír. Pedig nekem már nem is első osztályosak! (4, 5, 7. osztályosak)
Próbáltam már olcsóbbat, drágábbat is. Bence amelyik ceruzát szereti(faber casstel) 1700ft-ért láttam múltkor 3 db-ot!:-(

Dius írta...

Hehe.. jó téma. Nem is olyan rég mérgelődtem, hogy régebben fél évre elég volt egy tizenkettes színes, meg mondjuk hat darab grafit. Az idén csak Eriknek elfogyott már vagy tizenkét darab grafit ceruza, és a második csomag színes is...
A ragasztóról, tornacipőről (egyet kinőtt, egy meg elszakadt) nem szólva..
Ja, és a radír.. hát, az heti egy. Akármennyi tízórait csomagolok is, egy hét alatt megeszik.
Szilvi, remélem neked bejön ez a hegyező, nálunk nem lett nyerő.. főleg, hogy a vastagabb ceruza bele sem fér.

ilgya írta...

Engem is megnyugtattál Kikocs,azt hittem csak nálunk fogyó eszköz a színes és a radír..nálunk a radírt hetente vehetnék,széttrancsírozza a ceruzával.....a színes pedig elfogy szó szerint..mi is vastaggal kezdtük (Dius nagyon jó kis ötleteit figyelmebe véve) de mostmár a vékonyabb a jó.....nagyon sokat rajzolnak és írnak,lehet mi nem írtunk ennyit,de az tutti,hogy nem volt havonta új színesceruza készletem....vagy jobb volt a minősége és tovább tartott:))))):O

Megjegyzés küldése