Tavasz

A gonosz Időkép azt hazudja, hogy még nem jön a tavasz. Pedig nemcsak hogy jön, már itt kopogtat. Lehet, hogy szerintük 20 fok kell hozzá, meg hogy ne essen az eső, de nekem elég a remény. Hogy látom, ahogy ébreszti a természetet, hogy zöldül a fű a sárga között, hogy éjszakai lepkék verik az ablakot, hogy egyre magabiztosabb a madárcsicsergés. Az, hogy már éjszaka sincs fagy, hogy 10 fok körül van odakint, hogy a felhők között már látszik az ég időnként és 5-7 cm-esek a nárcisz hajtásai, hát nekem ez egyértelműen azt mondja, hogy bizony a tavasz jön, és a tél meg megy. Még ha lesz egy-két viaskodós nap, akkor is tutira a tavasz fog nyerni. Mátyás előbb jött egy pár nappal, mint egyébként szokása, és pont beleugrott a hóba-jégbe, megtörte és azt mondta, elég volt a télből. Amit hálásan köszönünk.
Jó volt, volt hideg és hó a gyerekeknek, sok víz, ami kellett a földeknek, jégvirág és zúzmara, minden szépség, ami kell. Köszönjük a közreműködést kedves tél, jövő decemberben szeretettel várunk, hogy megtedd a dolgod, addig meg aludj jól!

Én meg leszokok az Időkép nézegetéséről, és maradok a Köpönyegnél, egyrészt megbízhatóbb, másrészt meg nem mond olyanokat, hogy még nem jön a tavasz... Hülyék.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 megjegyzés:

Erika írta...

Csak, hogy a lényeget ragadjam meg, én is a Köpönyeget szeretem nézni, sokkal barátságosabb időt szokott jelezni.:)

Névtelen írta...

Örülhettek, akkor ti jó helyen laktok, mert itt a nyugati országrészen sajnos még megfagyunk és hóban, esőben toporgunk. Mi is tavaszt akarunk, minél előbb!
Ildi

Orbis írta...

Igen, hurrá, ma a suliban ablaküvegen keresztül égette a nap a nyakamat. (Aztán a gyerekeket alig bírtam meggyőzni róla, hogy még nem lehet egy szál semmiben lemenni az udvarra.)
Hajrá tavasz!!!!!

Timi írta...

Szerintem meg az Időkép megbízhatóbb, de azt én se értem, miért kell nekik 20 fok a tavaszhoz, nekem tíz is bőven elég :) A napsütésből küldjetek egy kicsit ide is! :)

Gykrisztina írta...

ez már tavasz, bárki mondhat bármit is :D

Megjegyzés küldése