Képek, képek, képek...

Nagyon régóta tervezem, hogy teszek fel képeket. De elakadtam. Leszűkítettem, csak április-májusra. Szomorú szívvel szórtam ki a képeket, hogy ezt sem, azt sem. És még így is 42 maradt.
Mindeközben megint nekiláttam a picasa3 arcfelismerő programjának, amitől megint teljesen kiakadtam, mármint pozitív értelemben. A sok száz, sőt, több ezer arcocska, mind más és más, más emléket hoz elő, és mind a mi gyerekünké. Elképesztő egy program. Aki nem ismeri, annak elmondom, hogy az összes képről, csoportképekről is kiszedi és kivágja az arcokat, és névhez rendeli őket. Természetesen nekem kell megadni a nevet, és ő felajánlja, hogy szerinte ezek még a Nándi képek, ezek a Rékásak, Misisek, apásak. Lehet keresni, hogy pl. közös képek Rékával meg Nándival, és kiadja őket. Lehet montázst készíteni, és lehet könnyes szemmel, meghatódva nézegetni egymás mellett Réka újszülött, 2 éves és 5 éves arcocskáit. Meglehetősen hasonlítanak a kölykeink, meg kell állapítanom. A picasát is jól megtévesztik, nagy arányban osztja a három gyerek arcait egymás közé :) Azért most már egyre kevesebbet, ahogy pakolgatom a megfelelő helyre őket.
Nem is gondoltam volna, hogy Nándira ennyire hasonlít Misi. Nem egyszer csak a háttérből, a teljes képből jövök rá, hogy melyik fiam is van a képen. Bár Rékával is vannak nagyon hasonlók, de az ő finom vonásai azért elég lányosak a fiúkéhoz képest.
Újabb tervem született egy képes poszt-sorozathoz az eddigiek mellé, ki tudja, mikor valósítom meg, de előbb utóbb megcsinálom!
Most pedig felpakolok ebből a 42-ből annyit, amit nem szégyellek, a többit meg nézzétek meg a szokásos helyen.

TAVASZ:

 Meg is állapítottam, hogy hogy sajnálom, hogy Réka meg Nándi már egyre kevésbé szeretik a fotózást :( Itt sem... És ez MIND PITYPANG volt!!!

 Csináltunk is belőle koszorúkat.

 Tavaszhoz tavasz tündér is dukál :D

 És ha már tavasz, akkor csigák, és a csigapásztor. Látjuk a botot a kezében? Egyébként olyan 10-12 fok volt még, de kellett a kesztyű meg a bundasapka :D Nándi egyébként imádja a csigákat, talán mert nem tudnak elmenni előle. Gyűjti őket, és most már nem is tapossa el - remélem - és fuvarozza a talicskában, cipelgeti üvegben, ilyesmi. A giliszták és hernyók hasonló sorsra jutnak. A katicák is. Kacikák :) Van egy bokor Mari néni mögött, azon iszonyú sok a katica. Volt, hogy pár perc alatt 15-öt is összegyűjtöttünk. Szerencsére a kacikákat könnyen elengedik emiatt. Akármikor találhatnak újat.

 És a tavaszi szél pedig vizet áraszt. Volt benne részünk, jó sok pocsolyás kép van, többnyire hátak, rohanó lábak és fröccsenő víz látható rajtuk. A sok jó közül ezt választottam. Misi is nagyon belejött. Eleinte csak dobálta a kavicsokat a partról, de most már nagyon kis merész ő is! :)

 És mielőtt felfedeztem volna, hogy bár nagy Misire Nándi esőnadrágja, azért hordható.
 Ez pedig hátulról. Nándi RÉkáét kapta meg, Réka pedig majd kap egyet. De ő már viszonylag ésszel pocsolyázik. Najó, ez nem igaz, de ha fázik legalább szól, és cserélünk nadrágot.

 Voltunk május elsejézni is, írtam is róla. Itt vattacukroznak.
 Misi egy nagylánytól bukfencezni tanul a focipályán

 Ez az egyik kedvenc képem most Nándiról, szintén a focipályán :)

 Misi szemlélődéséről egy hasonló csak szemből. A kis pocakos...

 És ömlesztve még néhány:
 Megfáradtan játszó koszos talpú kis Nándi






 (Ezt a képet valszeg nevezem majd a libero pályázatra. Gyerek labdával :) )

 Ezt is muszáj még, Réka éppen hercegnő a toronyban, és Marci, a lovag megmenti... Igazi páncélos nehézfiú, mi? :)

 Jó, nem a saját gyerekem, de eszméletlen jó a kép :D Szalonnát sütünk egyébként.

 Nándi kreatív megoldása a nap ellen. Ugyanis nem tudott iPhone-ozni, mivel tükröződött  a nap.... Szerintem szenzációs! :)

 Réka felöltözött csinibe. A derekán egy fejkendő van, ami szerinte szoknya. A kistatyóban telefon van, amivel eszméletlenül telefonál. Tényleg olyan, mintha beszélne valakivel. Közben gesztikulál, csípőre teszi a kezét, olyan, mintha tényleg elmerülten csevegne. Nem mond el minden részletet, és tökéletesen használja az én kifejezéseimet :D Nagyon szeretném levideózni egyszer, remélem sikerül, mielőtt abbahagyja a telefonálgatást. Igazi színésznő!!!!

Leállok. Mindet fel akarom tenni. De nem. Így is túl hosszú...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 megjegyzés:

dharma írta...

Nagyon jó képeitek vannak! Nem csodálom,h elérzékenyültél nézegetés közben! Még jöhet! :)

Megjegyzés küldése