Leg-leg-leg ruhák

Minden nap mosok. És teregetek. És teszem el a beszáradt ruhákat. És szedem össze a szétdobáltakat, válogatom a szennyest, a tisztát, öltöztetem őket, összekészítem az ovis cuccot, naponta több mint száz alkalommal veszek gyerekruhadarabot a kezembe. Így télen talán több százszor.

Rékának van talán a legkevesebb ruhája, méretre viszont a legnagyobbbak. És legrózsaszínebbek. A gyerekruhák teregetésére használt szárítóra már nem tudom kiteregetni a nadrágokat, pulcsikat, rálógnak az alatta levőkre.  A legtöbb eldobált zokni is az övé a lakásban.  Általában a szétdobált ruhák hozzá tartoznak, hiszen ő az, aki ahogy teheti levesz magáról szinte mindent, aki lerúgja a cipőjét, és onnan lehet tudni, hova ment, hogy követed a rongyokat. Az ő holmijai kerülnek legtisztábban a mosásba, nála kell legritkábban előmosni, nem maradnak benn a foltok. Talán mert nincs is rajta? Ő a legkényesebb rá, hogy mit adok rá, és ezeket a legigénytelenebbül viseli. Ez bánt legjobban :)
Ő növi ki legfurábban a ruhákat, egyszer még jó rá, aztán kimosom, és legközelebb nem tudom ráadni, mert kilóg a bokája, csuklója, pocakja. Így mindig van tartalék a következő méretből.
A legtöbb zoknit és a legkevesebb nadrágot fogyasztja. (Ez utóbbit talán csak azért, mert a legtöbb szoknyát is :) )

Nándinak van a legtöbb ruhája, sokfelől kapjuk a fiúruhákat, és én sem bírom ki, hogy kivegyek a zsákokból néhány tökjót. De az övéi is a legszakadtabbak. Legyen új, vagy korábban 3 gyerek által hordott,  csak Nándi ruhái vannak elszakadva. Főleg a nadrágok térdei, de csak nála kell pl. gombot, tépőzárat varrni. És az ő ruhái a legvagányabbak, bármi van rajta, jól néz ki benne, legyen az foltos, szakadt, lógjon ki  a dereka. (És azért itt dicsérném az angol turis cuccainkat... jobban bírják a gyűrődést!)
Őt felejtem el leggyakrabban átöltöztetni, valahogy képes kibújni alóla, és ha itthon vagyunk, van, hogy még délben is pizsamában van. Jó esetben zoknival, mert azzal kezdjük az öltözést.  Ebből kifolyólag ő sok pizsamát használ.
A legtöbb ruháját viszont ő használja ki legkevésbé, mindig ugyanazokat adom rá: az autósokat. Legkevésbé őt érdekli, mi van rajta, de az autóknak mindig megörül. És az jó. Talán felsőből használja a legtöbbet, azért még leissza-leeszi magát. Nadrágot már előfordul, hogy másnap is rá tudom adni ugyanazt. Harisnyából a legkevesebbet: kijön tőle az ekcémája :( Sapkából is csak egyet hord.

Misi a legkoszosabb az összes gyerek közül. Őt kell leggyakrabban átöltöztetni, leönti, összenyálazza, összekeni magát állandóan, lepisili magát (az állvapisilési technika még némi kívánnivalót hagy maga után, pedig segítek neki, vagy pont azért?), néha becsurizik. Vagy egyszerűen koszos lesz valahogy. Az ő ruhái esténként a legkoszosabbak, még akkor is, ha két órával lefekvés előtt öltöztettem át. És természetesen tisztán is a legfoltosabbak, sebaj, itthonra jó az is. Ami megúszta Nándit két éve, most Misi teszi tönkre. Neki mosok a legtöbbet, a  ruhák kb kétharmada az övé a szárítón. Mindig. Darabra legalábbis tuti. Közel 20 nadrágjából, ha éppen világosat mosok, van, hogy csak 3-4 kantáros nadrág van a szekrényben, ami abszolút vésztartaléknak van. Alsógatyából néha egyenesen Nándi segítségére szorulunk. Szintén vetkőzőművész, ő deréktól lefelé csupaszítja magát nagy sikerrel, és hagyja szét a lakásban,  vagy dobja a szennyesbe tisztán, de Rékát a zoknikkal nem tudja überelni. Legtöbbet alsónadrágból fogyasztja, legkevesebbet.... öööö .... Semmiből nem fogyaszt keveset. Talán pólóból. De csak mert felette van még egy réteg...

A legviccesebb: a három gyerek egyforma méretű bugyit-gatyát hord. Mindenki a 98-104-es méretet :D

Már várom a tavaszt, és hogy megkoszosodjanak. Úgy emlékszem tavalyról, a téli bentlakás egy viszonylag tiszta időszak...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése