Biztos Út - blogajánló

Van egy blog, Biztos Út a neve, pár hónapja találtam, és ki is pakoltam az oldalsávomba. Úgy érzem azonban, hogy ezen túl egy külön posztot is megérdemel.

A környezetemben levő családokat figyelve gyakran felmerül bennem a kérdés, hogy mitől lesz jó egy házasság. Hogy van-e tuti recept. Olvastam könyveket, hallok okosságokat, hogyan hozzuk rendbe, ami elromlott, én is gyakran adok kért, kéretlen tanácsokat, mint "hiteles" jó házasságban élő feleség. Nem tudom, hogy ezek jó tanácsok-e, hogy megfogadják-e, merthogy mindenki más és más, nekem itt az én egy és tökéletes férjem, aki valószínűleg 100 másik nőt a pokolba kergetne, ahogy én is tutira kikészínenék 100 másik férfit. De mi két fél vagyunk, együtt egy tökéletes egész, és nem készítjük ki egymást. Viszont másik két fél könnyen lehet, hogy máshogy lesz tökéletes egész.

Nos, ez a blog nem konkrétan arról szól, hogy hogyan javítsuk meg a házasságunkat, de nem tudja kihagyni ezt sem. Nagyon jó tippeket ad időnként a mindennapokra, megfogalmaz olyan dolgokat, amitől még egyszerűbb megérteni, ezáltal szeretni a másik felünket.

A blog elsősorban olyan dologról szól, amin én már 10 éve túl vagyok, a gyerekeim meg még remélhetőleg messze. Szóval arról, hogy hogyan kerüljük el azt, hogy rossz házasságot kössünk. Elsősorban fiataloknak szól, illetve fiatalok szüleinek ad észérveket a kezébe, hogy miért és mire kell figyelni.
Emlékszem én, hogy hogy van az 17-18 évesen, és hogy bizony nem hallgattam én sem a szüleimre, mondhattak akármennyi okosságot, bármilyen területen, és látom már most, hogy nálunk sem lesz ez máshogy. (Az egy másik dolog, hogy utólag beláttam a szüleim igazát, és hiszem, hogy az, hogy én most boldog házasságban élek a férjemmel, az kizárólag annak köszönhető, hogy meghallottam, és rá tudtam magam bízni a Jóistenre egy nagyon nehéz ponton. )
Mindenesetre azért ezek az érvek valódi eszközöknek tűnnek a felelős, okos döntéshez. Talán egy érv ebből a sokból hat majd a gyerekeimre is, ha eljön az ideje. Addigis gyűjtögetem őket, meg a gyöngyszemeket a saját életünkhöz és a tanácsadáshoz. Tegyétek ti is. Nem kell hívőnek lenni hozzá.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése