TeSzedd!

Sokan szóltatok hozzám kedves, biztató szavakkal a szemétszedési akciónk miatt, amit nagyon köszönök. Remélem, hogy ragasztottam rátok egy kis lelkesedést, és hitet, hogy nem olyan nehéz ez.
Valakik még nagyobbat álmodtak. Egy országos mozgalom indult el a tiszta Magyarországért, TeSzedd a neve. Talán már hallottatok róla itt vagy ott. Én személy szerint jelentkeztem most helyi szervezőnek, még nem tudom, ez pontosan mit jelent, de azt hiszem, egy helyi szemétszedést kell majd megszerveznem. Amúgy is tervben volt, ez legalább keretet ad most, hogy a repülőteret is rendberakjuk.

Szeretném ezúton megkérni minden kedves olvasómat, legyen az zug vagy nem zug, hogy csatlakozzon a teszedd.hu oldalon, hagyja magát elküldeni egy közeli csoporthoz május 21-én, vagy jelentkezzen szervezőnek, és vegyen részt ebben a nagy akcióban, szánjon rá pár órát az életéből. A mi kis helyi megmozdulásunkból látszik, hogy 90 ember 2 óra alatt 4 konténernyit össze tud szedni. Ez nagyon nagyon sok. A sok kicsi pedig nagyon sokra megy.
Remélem hamarosan kiderülnek majd a részletek, és akkor írok erről is.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 megjegyzés:

Catherine írta...

Nálunk minden tavasszal és ősszel van egy helyi szemétszedési akció. Szerencsére ennyi elég is, mert általában mindenkit zavar a minket körülvevő szemét és megpróbáljuk egyébként is eltüntetni.

Zsu írta...

Épp múlt héten vonultak ki a sulisok a faluban és gyűjtötték a szemetet, a kék zsákokat pár napig a parkban és erdőszélén hagyva, had lássa mindenki, milyen ügyesek voltak! Minden évben tavasszal ott állnak a zsákok a város felé vezető úton az erdő szélén... Szerencsére- szerintem- nem sok! De mégis, van aki így is, a tiszta erdőbe is ledobja a sörösdobozt, műanyag flakont. Mi sokat járunk gombát szedni, látom mi van- de szerencsére hűtők, kanapék hasonló hatalmas szemét nincs itt kirakva!!!

Szitya írta...

Szia kikocs!
Én is olvastam erről a kezdeményezésről, és rögtön az jutott eszembe, hogy te bizony úttörő voltál ebben, hiszen már meg is valósítottál egy ilyen akciót! Egyáltalán nem lep meg, hogy te is jelentkeztél!!!
Üdv,
Szilvi

ilgya írta...

Amint meghallottam a tv-ben a kezdeményezést, nekem is rögtön Te jutottál eszembe....:)

kikocs írta...

Aranyosak vagytok! :) Remélem csatlakoztok is!

Zsu, Cat, falun azért könnyebb... A város egyébként tiszta itt is, de ha bemegyünk a fák közé a határban... ehh...
Nekünk azért is ilyen rossz a helyzet, mert túl közel vagyunk Budapesthez, és nem csak a helyi, hanem a pesti szemét egy része is itt landol a környéken. Azzal is tudtok segíteni, ha útközben valahol láttok valahol egy szemetesebb helyet, és a koordinátáit vagy címét, mennyiségét regisztráljátok a honlapon, hogy akik mennének szedni, legyen hova. Úgy néztem, elég kevés van eddig a térképen...

Eszter írta...

Szia Kikocs!

Gyere hozzám játszani!
http://haddegyemmeg.blogspot.com/2011/04/ujra-jatek.html

Megjegyzés küldése