Iskola, iskola, ki a csuda jár oda?

Hát, Réka szeptembertől most már biztosan.
Tegnap voltunk a családi beszélgetésen, és hát, megfeleltünk az iskola elvárásainak, megkaptuk a körzetes iskolába elvivendő(? így helyes?) befogadó nyilatkozatot, és szeptember elsején szeretettel várják Rékát.
Elég boldog vagyok :) Mondjuk nem voltak komoly fenntartásaim, hogy nem veszik fel, de azért én ilyen aggódós vagyok. Megkérdezték, miért jöttünk ide, mondtam, hogy mert így látjuk jónak, örülünk, hogy konzervatív az iskola, hogy olyan, amilyenbe mi jártunk annak idején, meg hogy amit hallottam a beszélgetéseken, az mind pontosan az, amit én is elvárok. Beszélgettünk egy kicsit arról, hogy milyen nehéz lesz bejárni Dunakesziről, meg hogy úgyis megoldjuk.
Réka közben a tanítónénikkel beszélgetett egy másik teremben, feladatlapoztak, a fiúk meg megpróbálták szabotálni az egész beszélgetést. Azért néha ők is bekapcsolódtak. :) Itt azért egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy vajon mennyire mondunk ellent magunknak azzal, hogy szigorú (de szeretetteli) iskolát keresünk a gyereknek, mi meg nem bírunk velük :)
Nándi egyébként annyira kiakadt, hogy nem mehet a Réka után, hogy egész este tiszta agresszív volt, és mikor rájöttem, hogy emiatt, és játszottak Rékával iskolásat - Réka volt a tanító néni, Nándi az iskolás - akkor egészen megjavult. Aranyos volt nagyon. Meg még azt is hitte, hogy az iskolában vannak játékok. Nem akarta elhinni, hogy nincsenek. Mert ha nincsenek, akkor mi a fenének akar oda járni bárki is???

Ami nagyon fontos dolog kiderült, az az, hogy két osztály indul. És most itt jó lenne egy táncolós, hurrázós szmájli, mert ez nagyon nagyon jó. Jó azért, mert sok gyereket írattak be katolikus iskolába. És jó azért, a mi szempontunkból, mert így két, kislétszámú osztály indul. 18-20 fővel, ha minden igaz.
Hogy melyik tanítónénihez kerülünk, majd valamikor kiderül. Itt is csak nyerhetünk. A fiatalabbtól kicsit tartok, mert mivan, ha szül, ami teljesen várható, viszont Réka őt szerette meg jobban. Ildi néni biztosan végig viszi az osztályát. Szóval most már akármi lesz, jó lesz. Hiszek benne.

Csupa nagyon fontos esemény zajlik körülöttem a napokban. Megszületett a kis Feri, egyik tesómék házat vettek tegnap, öcsémék júliusra kitűzték az esküvőt, most még hiányzik, hogy valaki bejelentse, hogy babát vár. :)
És ilyenek is, hogy mindjárt szül a barátnőm, Réka iskolás, húgom pályázik a népművészet ifjú mestere és a népi iparművész címre, napokon belül elkészül az új programja Gergőnek iPhone-ra... Csak kapkodom a fejem :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 megjegyzés:

noracska írta...

És az külön jó ebben a suliban, hogy egy csomó játékot, társast bevihettek a gyerekek, és szünetekben, napköziben mennek a sakkjátszmák, egyebek, földön, szőnyegen játszanak (is) délután, lecke után... Mi is tegnap voltunk, a kicsiket nem vittük...:))

Névtelen írta...

Jónak tűnik az iskola.9 furcsa, hogy Ti még csak most voltatok beszélgetéseken, mi két iskolába is felvételiztünk már rég. Végül Robin ének-zenei és nyelvi iskolába megy, zenei szakra. De már a beiratkozáson is túl vagyunk:)

Orbis írta...

De jóóóóó! Nagyon örülök neki! Szuperek vagytok!
Mi csütörtökön iratkozunk be :)

Vera írta...

Fontos dolgok ezek az iskolás dolgok, tudom és átérzem én! :) Akkor szeptembertől együtt drukkolunk a kisiskolásoknak! Örülök, hogy ti is révbe értetek, ha lehet ezt így mondani. :)

kikocs írta...

noracska, jó ez a suli mindenhogyan és akárhonnan nézve :) Vagy én megyek Rékával, vagy az egész család. És úgy kérte az igazgató a családi találkozót... Hát, megkapta :)

Patricia, itt még csak most lesznek a hivatalos beiratkozások, addig elvileg nem is lehet. Gondolom ti valami speckóbb suliba mentek.

Vera, igen! kezdünk együtt :) Legalább lesz, aki megért meg okosokat mond! :) Annyira eggyerekesnek érzem magam a témában! :D
Két év múlva könnyebb lesz...

Névtelen írta...

Kikocs, nálunk mindenhova febr 28-ig kellett leadni a jelentkezni. Mi valóban " szakos" iskolába jelentkeztünk, itt így márc legelején voltak a felvételi vizsgák.
Annyira jó,hogy túl vagyunk már eze, megnyugtató:)

Megjegyzés küldése