Nem leszek népszerű

ezzel a bejegyzésemmel, de jöhetne az ősz. Én nem szeretem, ha szeptember közepén 30 fok van. Határozottan rosszul viselem ezt a fura évet, minden egy hónapos csúszásban van. Későn jött a tavasz, és júliusban a júniusi esők, augusztusban volt július, és most meg itt van ez a hülye augusztus szeptember közepén. Még jó, hogy azért valahol sejti, hogy nem egészen ilyenkor van itt az ideje, és éjszaka így lehűl annyira, hogy elviselhető a meleg. De határozottan rossz a 40 fokos autóban hozni-vinni a gyerekeket az iskolába, és gondolom nekik is nehezebb a padban megülni. Legalábbis én nagyon hálás voltam annak idején, hogy az első iskolai napok 90%-án eső volt és borús idő, könnyebb volt elbúcsúzni a nyártól.
Most viszont olyan makacsul ragaszkodik hozzánk a rövidnadrág és a póló, hogy félek tőle, hogy nem fogjuk bírni, ha megjön az évszaknak megfelelő idő, rögtön nagykabáttal kezdjük majd, és betegséggel.
Igenis, szeretném már kilakoltatni ezeket a lenge ruhákat a szekrényből, és nem agyalni minden reggel, hogy mit adjak a gyerekekre a reggel 7 órás hűvösben, hogy ne dögöljenek meg, mikor délben jönni kell a kánikulában, meg persze addig is bírják kinn az udvaron, meg a tanteremben is.

Kellene egy pár napos eső, ami rossz lesz, és rossz kedvem lesz majd tőle, de már a fák is hervadoznak, több mint egy hónapja nem esett felénk. Aztán jöhet még napsütés, és 20 fok, meg szél, és sárgulhassanak azok a levelek, mert szerencsétlenek csak elszáradnak majd, és leesnek, és mi lesz a szép színes ősszel? Bár színek vannak, most láttam, virágzik az akácfa a szomszéd utcában...
És Nándi is narancsot szeretne, meg hógolyót és szánkót. Sapkákat és kesztyűket próbálgatnak napközben. Jó volt a nyár. De most már jöhetne a szeptember, meg a vénasszonyok nyara is. Nehogy ne legyen rá idő, és rögtön november legyen...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 megjegyzés:

demetnik írta...

Pont ugyanígy gondolom én is!Szeretem a nyarat,de most már egy picit elég belőle...És igen,ez a "reggel mit adjunk a gyerekre?" dolog engem is ki tud akasztani...
Jöhetne már a szép,napsütötte,de hűvös ősz,amikor lehet majd gesztenyét és színes faleveleket gyűjteni!

ilgya írta...

Nálam népszerű vagy Kikocs!És bár nem várom a fűtési szezont, az öltözködéssel reggel mindig gondban vagyok,ma is szegényeket beöltöztettem hosszúba,délután pedig rájuk sült a farmer. Hiába raktam be rövidet a Dávidnak nem volt hajlandó átöltözni(mondjuk ez az ő hibája).....és tényleg fusztráló az idő,én is kivagyok tőle rendesen,front hegyek emellett. És ezzel csak az az egy gond,hogy nem tehetünk ellene,el kell fogadnunk így ...remélem ezentúl azért nem így lesz.

Mézeskalács írta...

Jaj, de szívemből szóltál! Én is őszt akarok már végre, egyébként is téli gyerek vagyok, azt sem bánnám, ha 25 C-nál soha nem volna melegebb:)

Timi írta...

Deee, népszerű vagy! Én is szeretnék igazi szép őszt :) De azért lássuk be, nincs állandó 30 fok, csak a hétvége meleg volt, de ma itt nálunk legalábbis kifejezetten vénasszonyok nyara volt már. És a fák tudják... Ismerik a naptárt, vagy nem tudom, de sárgulnak szépen. (Mondjuk errefelé eső vagy 5-6 hete nem volt).

Lepkevár írta...

Kikocs, ahogy elnézem, népszerűbb vagy, mint hitted volna. :) A magam részéről már remegve várom az őszt, egyszerűen imádom, nem tudok betelni vele.

Névtelen írta...

Én imádom az őszt, és teljesen egyetértek veled! Ellenben jövő hét keddig ne essen az eső, mert ablakcsere van nálunk az emeleten, és az égész hátsó homlokzat ablak ...volt... most lyuk.. és csak hétfőn hozzák az ablakokat.

kikocs írta...

Patrícia, remélem nem esik majd felétek, ide msot hétfőre egy kiadósat jósoltak...
És örülök, hogy legalább nálatok nem esett az ázsióm :D Éljen a napsugaras ősz! Imádtam a ma reggeli napfelkeltét! Ilyenkor nem is bánom a 6 órás kelést.

Megjegyzés küldése