Nem nekem való

az iskolásdi. Minden reggel görcsben van a gyomrom, hogy mit hagytunk otthon, mint nem írtunk meg, mit kellett volna pont mára bevinni, amiről azt hittem, hogy már bent van, mit nem néztem meg. Délután úgy megyek érte, hogy mantrázom, hogy el ne felejtsem elolvasni az egész faliújságot, felírni a leckét.
De nem megy. Tegnap csak azért tudtam visszaszalajtani Rékát a padban felejtett matekkönyvért, mert nem volt nálam se toll, se telefon, és nem tudtam lemásolni a leckét, így leellenőriztem, hogy mindenhova oda van-e rajzolva a házikó. És nem volt matekkönyv. Így legalább a két kardigán is hazakerült, amiket reggel adtam a héten leánnyal, és nem is vettem észre, hogy hiányoznak. Hiányzott viszont Rékának a Számolófüzete, amit nem küldtem be, nem értem miért, nagyon pontosan, 3-szor is átnéztem az első nap előtt a listát összeegyeztetve a táskával. Szóval órán nem tudott dolgozni, de ügyesen gyorsan bepótolta itthon.
A néptáncot összecseréltem, nem jövő héten kedden lesz az első, hanem tegnap volt. A szolfézs csekket elfelejtettem befizetni, a buszjegyekre még holnap van határidő, hátha menni fog, Gergőnek szóltam, hogy vegye meg. A vasárnapi szülinapi meghíváshoz az ajándék könyveket végülis tegnap este, 2 napja félbehagyás után megrendeltem, remélem még időben, és megérkezik. És a tegnap esti emlékeztető miatt a mai iskolafogászatra is bent van a fogkefe-fogkrém, de majdnem elmaradt, mert az emlékeztetőt is csak megnéztem, és nem csináltam meg, még jó, hogy nem nyomtam ki, a képernyőn maradt. Így viszont a fogkefe miatt elfelejtettem beállítani az ébresztőt, még jó, hogy a zuram ismer, és rámkérdezett.
Így még leszidni sem nagyon van lelkem Rékát, ami miatt elhagyta a jó drága krémet, amit a herpeszére vitt be neki az apja külön szünetben, és amivel egyszer sem kente be a száját, viszont kétszer is elveszett. Másodjára végleg.

Eddig még észben van, hogy holnap Nándi a gyümölcsnapos, és ha a délutáni vásárlás után nem veszem ki majd a csomagtartóból, akkor esélyes, hogy csak az oviból kell majd visszaszaladni az autóhoz, hogy el is jusson az ovisokhoz. És az is jó, hogy a tisztasági és technikacsomaghoz okt. 15. a határidő.

Mi lesz velem, ha mind iskolások lesznek????

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

11 megjegyzés:

Timi írta...

Egyrészt írjál föl mindent a telefonodba, a naptáradba és mindenhova, ahol a szemedbe kiabál.
Másrészt én úgy voltam vele, hogy az iskola a gyerek felelőssége. Ha nincs matekkönyv, visszamehet érte otthonról (ment is, csak épp tolltartóért) vagy nem lesz lecke és kaphat fekete pontot, vagy ami ezzel jár, és az az ő "baja" lesz. Itthon segítem, amiben csak lehet, de a táska bepakolása, a dolgok el nem hagyása stb., az az ő feladata. Inkább ellenőrizze háromszor a táskát. A leckét elsőben még ellenőriztem, most már azt sem.
A leckére nincs leckefüzet? Nekünk a nagyon jó fej tanító néni elsőben még egyesével beírta minden gyereknek a leckét rövidítve amellett, hogy bejelölték, bekarikázták a könyvben, füzetben. Tavaly óta a táblára írja, és a gyerekek írják be maguknak.
Meg még csak másfél hét telt el, jön a rutin, ne aggódj :)

Réka írta...

Kikocs!
Nem lehet mégis kellene az a napközi?
Kicsit kevesebbel kellene foglalkozni.:)
(És reagálj, légyszi, a házatokra is!!!!!!)

kikocs írta...

Egyenlőre nem logikus a napközi. Kétszer kellene mindenkiért menni, Nándi egyenlőre nem alhat ott, mert felmondott az egyik óvónő, egy óvónéni van délután a rengeteg gyerekre, meg a dadus. Kérték, hogy aki otthon van, vigye el ebéd után. Ha tudsz katolikus óvónénit, aki munkát keres, van rá lehetőség :)

(Rékacs, elfelejtettem :) Most átküldtem Gergőnek. :) )

TImi, felírok én mindent :) Nem használ :) Ha túl sokszor látom, ráadásul megszokom. Nálunk a portánál, ahol beszólnak értük, oda van kiírva a lecke. Egyenlőre nekem kell kialakítani a hasonlóan szelektív emlékezetű leányomban a felelősségtudatot. Lehet, mert nekem is ment, nem nagyon volt feketepontom ilyesmi miatt. Csak nehezen megy :)

Zsu írta...

...jegyzet+ toll... mindig bent van a táskámban..és valahogy bírd rá magad, hogy mindig megnézed...
Az ovi csak pár perc nekem, így könnyen visszaugrok, ha valami elmaradna...na de a suli? oda nem mi visszük majd a gyereket (sulibusz- ha a falusi iskolát választjuk:), 22perc út...onnan nem ugrik haza:S így már most edzem magam a sulikezdésre:)))

Orbis írta...

Kikocs, addigra már nagyon gyakorlott leszel!!! :)
Egyébként nekem nem jött be a telefon. Nekem jobban bejön a határidőnapló, beírod ma október 15-re, hogy technika csomag, aztán meg minden reggel meg kell nézni indulás előtt. Meg előző este. Én most átestem a túlsó végletbe, tavaly mindent elfelejtettem, hívtak az oviból, hogy nem fizettünk ebédet meg ilyenek, és most mindent írok, meg koncentrálok ezerrel, ennek meg az a következménye, hogy napjában többször ilyen villámcsapásszerűen belém hasít, mit kell ma még csinálnom, és este is zakatol az agyam, végigveszem a dolgokat ezerszer. Egyik se túl jó, a másik égő volt, ez viszont nagyon megterhelő (nekem legalábbis).
Nálunk a bepakolás könnyebb, csak azt hozzák haza amiben dolgoztak vagy dolgozni kell (ált. 2-3 könyv) és azt mind vissza is kell vinni, az iskolapadban tárolják a cuccukat nem itthon.

Timi írta...

Ne várj sokat magatoktól, még olyan kevés ideje csináljátok ebben a formában :) Gyomrodnak puszi és reggelire valami finom (esetleg egy feles :D)

Dia írta...

Adj magadnak egy kis időt, most kezdődött a suli. Amúgy pedig csak azt tudom írni, amit te is tudsz, mindent felírni, telefonba emlékeztető stb. Nálunk is nagyobb most a kuszaság, hogy ketten is iskolások, de majd felnövünk a feladathoz.

Dius írta...

Fényképezős a telefonod? Esetleg egy darabig (amíg belejöttök a mindenfélébe, meg letelik végre ez a kezdeti hajrá) lefényképezhetnél minden ilyen utadba kerülő cetlit az oviban, suliban. :) (mondjuk ehhez szükséges, hogy a telefonod mindig nálad legyen)
Nehéz belejönni, de sikerülni fog. :)

Réka írta...

Az iskola a gyerek felelőssége!

Kicsit blogolok itt Kikocs,nem baj?:)
Hangával este zuhi után szoktuk átnézni,hogy maradt-e valami házi és azt megcsinálja,míg én mesélek.
Tegnap közölte,hogy a számolós füzetben van a házi...felelősségteljesen....majd nem találtuk sehol. Én kikészültem,hogy elhagyta. Most mi lesz. Hol lehet vennni? Mi lesz,ha mindet elhagyja? Épp előtte fejtettem ki egy anyukakollegának,hogy milyen ügyesen vigyáz a holmijára és nesze....
Ma bementünk és azonnal mentem Erzsi nénihez,hogy Sajnos elhagytuk a számolóst és most mi legyen.
Mire Erzsi néni: Hanga, de a számolóst beszedtem!? Hogy megnézzem milyen ügyesen megcsináltátok a feladatokat!
Nos! Igen, arra emlékszett a felelős gyerek,hogy azzal valami van,azzal a füzettel...de az nem a házi,hanem a beszedés volt.....hmmmm:)
(és persze a felelőtlen szülő elfelejti minden nap,hogy meg kell nézni mi a házi a faliújságon....hova írjam fel,hogy menjek el az ajtóig???? ennyit azért meg kéne jegyezni:))

blogolásom befejezve...kösz a felületet:)

Erika írta...

Az iskolás gyerek szülőségébe is bele kell jönni, hiszen sokkal összetettebb mint elvinni a gyereket az óvodába és mikor jön haza megkérdezni mi volt ma.Most még úgy érezheted, hogy maga alá temet a sok új felelősség, de hamarosan simán fogod venni az akadályokat.Ráadásul nem egyszerű három gyerek dolgaira háromfelé mindig képben lenni, de erre a helyzetre is igaz az a mondás, miszerint gyakorlat teszi a mestert.Kitartás hamarosan menni fog!

kikocs írta...

Köszi mindenkinek a bátorítást. Remélem én is, hogy az idő majd megoldja. Én nagyon igyekszem, rajtam nem múlik, és Réka is nagyon keményen mondja, hogy mit kell. Ha eszébe jut :) Pl. minden feladott leckét még aznap megcsinál. Ez nagyon jó! És minden anyukának megvan a száma, úgyhogy egyeztetni is tudok. De azért tegnap megint az ablakon adtam be a furulya árát meg a két buszjegyet a mai állatkerti kiránduláshoz :D

Timi, a feles nem jó ötlet, bár biztos jót tenne. :) De egész nap vezetek. 10 km-re van az iskola, és nem visz oda semmi, csak egy óra alatt. :)

Megjegyzés küldése