Betegség és allergia

Misinek elfogyott a tejmentes tápszere. Többnyire teát kapott helyette, de egyik nap Gergő megpróbálta a feles tejet kakaónak, de nem ízlett neki, 2-3 kortyot ivott csak. Másnapra csupa pötty lett a pocakja, és ekcémásodni kezdett a bőre.
Tegnap megint nem voltam észnél, és megint feles tejet kapott, most benyomta majdnem a másfél decit. És 10 felé mikor körbejártam az ágyikókat, gyanúsan forró volt. Lázmérőt bedugtam a nyakába, 38-ig ment föl. Szuper, mondom, akkor mindenki itthon marad, mert a nagyok is betegecskék, kivált Nándi, Réka ment volna meg Misi oviba, ők csak kicsit taknyosak, de az szerintem télen élettani... Előre készültem, milyen jó lesz Nándival kettesben egy nap, jót fog tenni neki, na, mindegy.
Reggelre Misinek kutya baja. Ami jó, de mi a fene van??? És akkor eszembe jutottak a tavaly téli történetek, hogy basszus a tejtől lázasodott be már megint!

Úgyhogy mostantól sokkal jobban figyelek, ki mit ad a gyereknek. Érdekes, hogy ha tejjel, tejszínnel főzök, azzal nincs különösebb baja, a tejtermékekkel sincs, de ha direktbe tej bemegy, az gáz.

Dokihoz nem megyünk, itthon lábadozik a gyereksereg. Kikértem őket oviból az egész hétre, pénteken bemegyünk majd igazolásért, azt jóvan. Jöjjenek rendbe karácsonyra, végre találkozunk az egyenlőre legkisebb unokatesóval :) . Nem láttuk, mióta a kórházból kijöttek, mindig volt valami betegség, ha tudtunk volna menni.
Ja, és Misi kétszer volt ebben a hónapban bölcsiben, de egész hónapot -8 alkalom- kellett fizetni, le is járhatná, de ha a tesók itthon vannak, nem akarom beadni, csak azért, mert ki van fizetve... Így megkértem a tulajt, hogy mi lenne, ha jövő szerdán délelőtt elmenne mind a három kölyök hozzájuk, és ebéd után elhoznám őket. Nagyon vágynak vissza a Pinokkióba - mikor Misivel terhes voltam, akkor jártak oda -, így legalább nekünk is lesz egy jó kis délelőttünk apával, mert ő már szabin lesz, meg nekik is lesz egy nagy közös élményük. Tulaj jó fej volt, és belement. Már nagyon várják. Mi is :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 megjegyzés:

Zsu írta...

Tej nálunk se megy, Dominik: arcon pöttyök fül mögött hegesedés:S hasmenés, miegymás de úgy vettem észre a szójás trutyik is hasonlóan hatnak (májas, virsli). Nem is ivott soha tejet, kakaót, max rudit evett, de a főzésnél nem főztem neki külön, vagy habarás stb tej tejföl! Most már így 5 évesen ott tartunk, hogy Mikuláskor a tejcsokiktól nem lett hatalmas piros folt az arcán!!! mint 2-3 éve is még!

Bubunak soha nem volt gond.

Viszont Adriánnak az anyatejen át is allergizál valami- gondolom ugyanaz- habár én is max kávéba teszek tejet....

Megjegyzés küldése