Alvás

Misi múlt éjjel átaludta az éjszakát.
Nem csak úgy nagyjából, hanem este kb háromnegyed 9től egészen másnap reggel fél7ig aludt. És amikor felébredt, utána már nem aludt vissza. Egyfolytában aludt, felsírás nélkül. Ilyen még nem volt, mióta megszületett. Ami meg a hab a tortán, ő ugye nem szívesen aludt el a kiságyában. Az utóbbi két hónapban úgy fektettem, hogy melléfeküdtem, és megvártam, amíg elaludt, és többnyire a testvéreivel aludt. Két napja pedig délben és este is beteszem a kiságyába, és alszik. Vagyis egy darabig fetreng, majd elalszik. Nem is nagyon kell hozzá bemenni. Szóval elképesztő. Mondtam is a tesómnak, hogy lehet, hogy nem kapják meg mégsem a kiságyat, egy hónap múlva kéne odaadni nekik. Meglátjuk, mennyire tartós a tendencia, és működik-e majd esetleg a nagyos ágyban is. Szeretném odaadni nekik, mert utána meg mit csinálok vele, és tartozik hozzá pelenkázó is... Szóval meglátjuk.

Természetesen az alvás egyszeri alkalom volt, hiszen jön a negyedik szemfoga, és szerintem a szemfognál szemetebb fog nincsen. Ez három gyerekes személyes tapasztalat. A rágók sem. De most már kint lesz a negyedik, és több csak nem nő. Remélem pihenünk egy kicsit, és utána jönnek majd a hátsó rágók, és akkor teljes lesz a bébifogsor, és befejezzük, vagy egy életre, vagy egy hosszabb időre a fognövesztést. Eddig a leghosszabb szünet fél év volt, Réka utolsó foga Nándi születésekor tört át, és olyan fél évesen kezdte növeszteni a fogait Nándi, az egy másik dolog, hogy vagy 9 hónapos volt, mire ki is nőtt az első :) Misi első és Nándi utolsó foga nagyjából egyidőben kínozott minket.

Természetesen én nem tudok továbbra sem aludni. Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy mégis van valamilyen szellemünk, bár nem hiszek benne, de elég ijesztő dolgok, amik miatt felriadok, mikor éppen elaludnék, persze, lehet, hogy csak álom. Igaziból nem tudom leírni, elmondani sem. Az az ijesztő, hogy minden éjjel nagyjából ugyanakkor, és ugyanazt az ijedelmet váltja ki. Ma kezdtem gondolkozni megint a szellemen. Ja, és csak itthon. Most egy hetet anyukáméknál voltunk, és nem volt. Igaz, későn feküdtem le, meg nehezen aludtam el,  de ez a felriadás kimaradt.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 megjegyzés:

dharma írta...

Na ha így folytatja Misi,akkor két éves kora előtt kint lesz az összes foga :)
Máshol is hallottam már,h a szemfog a legrosszabb,mert az kis vékony,szúrós fog.

Ez az eltűnősdi meg még belegondolva is rossz. Bár minden szülő úgy vettem észre egyszer átéli.
Emlékszem,amikor a kutyánk tűnt el. Na még az is iszonyat volt. Egész éjszaka félálomba voltam,lent aludtunk a nyitott erkélyajtó előtt és folyamatosan azt álmodtam,h haza jön éppen.
Na szóval az pont elég volt,nem,h még egy gyerek vessze el..

Orbis írta...

Hát igen. Erre csak azt tudom mondani: egy fehér pólós, farmernadrágos kislány várja a szüleit a csemegepultnál.

kikocs írta...

Dharma, remélem tényleg csak egyszer, és nem gyerekenként egyszer... :)

Orbis, ez Boró volt? Mert akkor azt tudom mondani, hogy meg tudjuk érteni egymást... :)

Orbis írta...

Igen, ő :)

Orbis írta...

De most nézem, én ezt miért ide írtam? :) Az előzőhöz akartam ám...

Megjegyzés küldése