Ki tanul kitől?

Réka meg Nándi mostanában gyakran kisbabák. Én egyetértek azzal az iskolával, hogy hadd legyenek, de rohadtul idegesít, hogy három gyerek mondanivalóját nem értem. Olyan büszke vagyok arra, hogy Réka milyen szép kiejtéssel és választékos szókinccsel beszél, erre még többet gagyog, mint pici korában...

Mindenesetre kérdezte Nándi, a minap az autóban, hogy miért így beszél a Misi. Mondom neki, hogy azért, mert még nem tud rendesen. Gondoltam, hajtok egy kis vizet a malmomra, felvetettem, hogy ahogy megtanul tőlük autózni, meg járni, felmászni mindenhová, tőlük tanul beszélni is, tanítsák meg.
Réka azonnal hozzá is kezdett:

- Misi! Mondjad káposzta! Ká-posz-ta! Káposzta! - Misi néz. - Hát, ez nem megy. Akkor mondjad, szívecske. Az van itt a mellkasunkban, ezzel szeretünk. Szívecske. Szí-vecs-ke! Szívecske! Mondjad Misi!

Ezek a legfontosabb szavak. Ugye?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 megjegyzés:

beo írta...

ez annyira szép :) Remélem Bazsi is olyan okos lesz mint a Te lányod, de csak fele annyira rossz mint a középsőd és legyen olyan jó evő mint a legkisebb...

szegény Bazsi, elég nagy az elvárásom :D

kikocs írta...

Nándi a legjobb gyerekem, mit gondolhatsz a többiről? :)
Najó, értem én. Ma is háromszor vettem el tőle az öngyújtót, mert nem értette meg, hogy felnőtt nélkül nem gyújtunk tüzet. Mentségére szóljon, hogy igaz, hogy felmászott érte a szekrényre, de a tűzrakóhelyen csinálta, és azonnal szólt, hogy sikerült meggyújtania.

Megjegyzés küldése