Fogak, fogak, fogak

Látszik, hogy jobban vagyok, mert már nem blogolok egész nap, mi? Olvasok egyébként, mert Gergő visszaszerezte a laptopját, elvégre munkaeszköz, vagymi. De most eloroztam kicsit gyorsan megint.
Rékáról akartam írni egy hosszút, de inkább a fogakról írok egy rövidet. Merthogy komoly foghelyzet van nálunk.

Misinek immár 16 foga van, kijött az összes szemfoga is. Ami sajnos nem eredményezte az éjszakák megjavulását, sőt, azt kell mondanom, hogy sőt. Annyira rászokott az éjszakai cicizgetésre, hogy alig várom, hogy normális kerékvágás legyen, és leszoktathassam róla.  Nem hiszem, hogy kevesebbet fogok aludni az átmeneti idő alatt.

Rékának pedig 21 foga van!!! :D Tegnap felfedezte, hogy jobboldalon lent immár 3 rágófoggal büszkélkedhet, ezzel megvan a második vasfogcska is. Mindeközben lötyög a lenti baloldali metszőfog, ami miatt újabb szenvedések elé nézünk, de egyenlőre még elegendő, ha felkockázzuk az ennivalót neki, csak a harapás ellen tiltakozik. Remélem ez a fogcsere kevésbé viseli majd meg a családot, mint az első... :)
Az először kihullott fogacska helyén nőtt már elérte a tejfogak magasságát, remélem nemsokára használatba tudja majd venni érdemben is. Réka gyakran vizsgálgatja, hogy más a színe, máshogy recés, és ezt gyakran meg is osztja velünk fül és idegtépő felkiáltásokkal. És nagyon vigyáz rá, hogy csak kevés édességet egyen. Mindig kérdezi, hogy ez finomság? Igen. Akkor árt az új fogamnak - sápad el, és áll meg benne a torkában félúton a falat, gondolkozva, hogy kihányja-e. Eddig a finomság volt a gyűjtőfogalom, ebbe minden beletartozott, amit szeretnek: édesség, sós rágcsálnivaló, gyümölcs, palacsinta, minden. Most ezeket el kell különíteni, hogy ne rémüljön meg attól, ha dinnyét kap, hogy mi lesz a fogával.
És a legnagyobb örömem, hogy nagyon gondosan használja  a fogkefét, ami ahogy lehetett, kimaradt az életéből eddig. Hurrá!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 megjegyzés:

dharma írta...

Aztaaaa 16 fog :O Nem semmi! Kijön még a 4 nagyőrlő és kész a tejfogsor :)
Réka meg nagyon ügyesokos,h vigyáz a "vasfogra"!

Megjegyzés küldése