Anyák napja, apák napja

Idén már hárman köszöntöttek. Elvileg. Gyakorlatban idén is csak Réka. Nándi és Misi éppen akkor fedezték ugyanis fel, hogy a traktor visszatért némi boronálásra, és így a lépcsőn állva, orgonával a kezükben, a hátsó ablaknál üvöltözve asszisztálták végig, ahogy Réka elénekelte az orgona ágát. Aztán Réka még előadott egy saját költésű dalt arról, hogy felöltözött csillogós nyakláncba és orgonát szedett nekem, és átadta az oviban készített kis mappát. Nagyon aranyos volt.

Idén nem volt óvodai anyák napi ünnepség, mivel túl közel volt a húsvéthoz, és csak két nap lett volna készülni a műsorra. Így az apukák kaptak egy levelet, amiben olyan dolgok voltak leírva, amit a mi apánknak nem sikerült abszolválni. Nem sikerült betanítani egyet sem a megadott néhány soros versikékből. De Réka saját költeménye kárpótolt. :)

Az ajándék egy A4-es "mappa" volt, amiben Réka és Nándi rajzai, kedves versek vannak. Ugyanilyent, vagy legalábbis nagyon hasonlót kapott Gergő is március 18-án, az Apák napján. Csak valahogy nem jutott rá idő és energia, hogy akkor írjak róla, úgyhogy most gondoltam, be is pótolom.

Szóval az apukáknak József napkor szépruhás ünnepség jutott, amire mi titokban gyakoroltuk a verset, az énekeket, és amit aztán előadtak a gyerekek a meghatott családfőknek. Nagyon kedves kis ünnepség volt, bár főleg a nagyobbak szerepeltek. Amit szerettem volna megosztani, azok a kedves rajzok és a rájuk írt idézetek voltak. A rajzok ezúttal megint elmaradnak technika hiányában, de már nem halogatom    tovább... A gyerekek mondatait azonban, amiket rájuk írtak az óvónénik, megosztom.

Apának Réka azt üzente a szívecskés apa-rajzán, hogy "Nagyon szeretlek, Apa!". Nándi pedig azt, hogy  "Apámnak van füle, keze, amivel autót vezet. Én szerelő leszek." De rajzolt egy repülőt is: "Apukámnak, mert nagyon szeretem"

Nekem Nándi csak rajzolt, üzenni nem üzent semmit, személyesen adta át a több száz puszit és szerelmi vallomást. Réka viszont azzal válaszolt a kérdésre, hogy miért szereted anyukádat, hogy "Azt szeretem anyuciban, hogy minden este mesél Jézus történetéből. Ha megígér valamit, azt mindig teljesíti. Nagyon szeretem anyucit!" Rajzolt még egy rajzot, arra ez volt írva: "Mindent szeretek rajzolni, kicsit alakítottam, mert ehhez volt kedvem"

(Réka lebuktatni vélte testvérét azzal, hogy elmondta, hogy mikor megkérdezték Nánditól az oviban, hogy mit szeret az anyukájában, azt mondta, hogy semmit. Próbáltam elütni, és mondtam, hogy ááá, biztos nem. Merthogy azért sejtem, hogy Nándi éppen el volt foglalva valamivel, és csak lerázni akarta a kérdezőt. Erre Rékából is kitört az empátia. És azt mondta, hogy "hát, jó, akkor mondjuk azt, hogy nem így volt, hogy jobb legyen neked. De igaziból tényleg így volt. "  :D )

Misi a bölcsiben szintén dolgozott, egy kedves kis üdvözlőlapot kaptam tőle kis mosolygós fényképpel és ragasztott szívecskével. És majdnem elmondta az Anyuci, anyuci találd ki kezdetű verset :)

És kaptam mindhárom gyerektől békességet és veszekedésmentességet eddig.

Kívánok minden kolléganőmnek hasonlóan szép anyák napját!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 megjegyzés:

gneke írta...

:-)
A végén a lényeg: veszekedésmentes anyák napját!
Annyira aranyosak:-)

Megjegyzés küldése