TeSzedd! - Mi tettük és szedtük!

Két és fél órát szedtük a szemetet, összesen 12-en. Lényegesen kevesebben, mint a pataknál. De arányaiban ugyanolyan eredményesen. A két akcióval gyakorlatilag körben megtisztítottuk a "falut". Merthogy olyan ez a Szabadságliget nevű városrésze Dunakeszinek, mint egy 800 házból álló falu. Hogy miért ilyen kevesen? Talán a megcsúszott helyi szervezés - a kórház miatt -, talán a 30 fok, talán az ezen a hétvégén zajló rengeteg egyéb program miatt. Pl. a dunakeszi repülőnap...

Bemelegítettünk a játszótér és a jövő heti gyereknap helyszínének a csikkektől való megtisztításával. Aztán a
repülőtér és a házak határát a gyerekes anyukák és apukák vették kezelésbe. Ők élvezték közben a repülők bemutatóját is. Mi pedig öten a Pestre vezető út szélét tisztogattuk, itt-ott egy-egy kiborított talicskányi  hulladékra bukkanva a fák között. Ahogy haladtunk, úgy fogyott a létszám, mire a legrondább részt elértük, már csak ketten maradtunk egy szintén háromgyerekes anyukával. Ott, ahol át lehet jutni a vasút másik oldalára egy aluljárón keresztül, valami iszonyatos szemét gyűlt össze. Ketten másfél óra alatt 17 zsáknyi szemetet, főleg  flakonokat szedtünk össze egy kb. 15 m-nyi útszakaszról. Egyszerűen elképzelésem sincs, hogy hogyan került oda ilyen mennyiségű üveg és flakon. Több rétegben beletaposva a földbe. Felszedtem, és még egy, alatta még egy. Hihetetlen volt. De most már nem kell néznem naponta négyszer, mikor jövünk-megyünk az oviba.

Hárman szólítottak meg minket. Kettő ebből szidta a vélt szemetelőket - ahelyett, hogy segített volna, ezekre a kolléganő párom nagyon kiakadt, végülis jogosan -, egy pedig megköszönte, hogy összeszedjük és szebbé tesszük a helyet.

Szóval ezúttal kb. 35 zsák szemetet szedtünk össze, többnyire nem nagy erőfeszítéssel. Bár egy kisebb napszúrást asszem összeszedtem :)  Ha többen lettünk volna, talán 5-6 zsákkal lett volna több a végeredmény, de jobb lett volna a hangulat, és hát gyorsabban végeztünk volna. De így sem voltunk rosszak.
Bent, Dunakeszin még 7 helyen szedték a szemetet. Telefonon beszéltem a környezetvédelmi főtanácsossal, aki koordinálta a helyi TeSzeddet, ő mondta, hogy hatalmas mennyiségeket zsákoltak be. Kíváncsi vagyok nagyon a számokra, remélem eljut majd hozzám is az infó.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 megjegyzés:

Szitya írta...

Én is csak köszönöm neked, kikocs, hogy így törődsz a környezetünkkel! És le a kalappal előtted! A tegnapi nap tényleg kicsit túl forró volt ahhoz, hogy tömegek vonuljanak fel utak mentén.
Puszi,
Szilvi

Megjegyzés küldése