Évadnyitó

Elérkeztünk a betegségszezon hivatalos megnyitójához. Kellett egy nagyobb durranás, mégiscsak a szezon első betegsége, így a bemelegítő kötőhártyagyulladást kezdődő középfülgyulladással illetve hörghuruttal és tüdőgyulladásgyanúval fejelte meg a család legkisebbje.
Vasárnap dilemmáztam ugye rajta, hogy menjenek, maradjanak, és végül úgy döntöttem, maradjanak. Már hétfőn úgy éreztem, helyesen, elég nyűgösek voltak, és nagyot is aludtak, jót tett nekik a maradás. Az volt a tervem, szerdán vagy csütörtökön majd mehetnek a nagyok oviba, mi meg bölcsibe. Ehhez képest nem volt jelentős javulás, így inkább doktornénihez mentünk. Ma. Szerencsére nem tegnap, mert a 6 óráig tartó rendelés fél8-ig húzódott. Viszont kicsit ránk is ijesztett este Misi, mert másfél órát sírt, látható ok nélkül. Leginkább olyan volt, mintha félne valamitől, de nem derült ki, mi a baja.
Réka a legkevésbé beteg, ő akár mehetne is, tényleg ez az allergiás köhögése van leginkább. Nándi a közepesen, miatta maradnak még itthon hétfőig, de az ő hurutja is inkább felsőlégúti. Misi viszont bepótolt mindent. A doktornéni csak azon csodálkozott, hogy hogyhogy nincs magas láza. De nincs.

Szóval a szokásos, hogy úgymondjam. Ami jó, hogy nincs asztmatikus jelleg, nem sípol, nem kell a hörgőtágító. Kell viszont a szokásos augmentin és a Sinupret. De jó a kedve - relatíve, és persze eltekintve a tegnap estétől, és ma reggel egy kb 15 perces menettől -, játszik, alszik, eszik, és természetesen ezekért nyaggat engem. Kár, hogy ezt a szép őszi időt nem használhatjuk ki egy kis állatkertezésre, és a betegsége jellege miatt kint sem az igazi ugrálni. Sőt, ugrálni úgy általában nem kell... Remélem lesz még rá lehetőség az ősszel.
És persze Misi még mindig csúnya fenekét is megmutattam, és megint egyre gondoltunk a doktornénivel.  Tényleg lassan elmehetek gyerekorvosnak :)

Ami még rosszabbá teszi a betegséget, az az, hogy gyakorlatilag buktuk az eddigi bölcsisszoktatást. Kezdhetünk mindent elölről. Majd jövő hét végén. Vagy inkább utána.


Végül szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy fűtünk a beteg gyerekek mellett, nincs hideg :) (cserébe egész nap veszekszem az öltözés miatt, kivált Rékával)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése